Logo kliknieuws.nl/uden

GoedeDoelenWeek Uden 2020 komt terug in september

  •   keer gelezen

UDEN | De GoedeDoelenWeek Uden die eigenlijk in april van dit jaar zou plaatsvinden, is verplaatst naar 21 tot en met 26 september.

Ook Uden stapt af van afzonderlijke collectes. Liefst zeventien landelijke fondsen hebben zich verenigd in de Stichting GoedeDoelenWeek Uden. Een keer per jaar organiseert zij een gezamenlijke collecte. In verband met het coronavirus kwam de oorspronkelijke collecte van april te vervallen. Jan van den Boom, voorzitter van de Stichting: “Jammer maar heel begrijpelijk en volkomen terecht. We hebben de manier van collecteren nu aangepast aan de nieuwste richtlijnen van het RIVM. Met deze aanpassingen kunnen we de collecte op een veilige, verantwoorde wijze organiseren. Momenteel zijn we druk bezig om ons voor te bereiden. Zo wordt een groot deel van het drukwerk opnieuw gemaakt, wat extra uitgaven betekent. Gelukkig is er een mooie bijdrage van het Udenfonds waarmee deze kosten grotendeels worden afgedekt."

'Indrukwekkend en nodig'
Burgemeester Hellegers onderschrijft de GoedeDoelenWeek Uden volledig. "Uden kent een rijke traditie als het gaat om 'goed doen'. Dit hebben we ook de afgelopen maanden weer kunnen ervaren toen onze gemeente zo hard getroffen werd door het coronavirus. Er zijn mooie initiatieven ontstaan waar inwoners elkaar helpen in deze pittige tijd. Het deed me heel goed om dat te zien." Dat mensen zich graag inzetten voor een goed doel, bleek ook tijdens de voorbereiding voor de eerste Udense GoedeDoelenWeek. Meer dan 700 enthousiaste vrijwilligers werken eraan mee om te collecteren voor 17 landelijke fondsen. "Een indrukwekkend aantal mensen, maar ook hard nodig", vindt de burgemeester.

Gezondheid
De GoedeDoelenWeek heeft de collecte aangepast met het oog op de gezondheid voor alle betrokkenen. In de week van 14 tot en met 19 september worden de enveloppen huis aan huis bezorgd. Deze worden echter niet persoonlijk overhandigd. "Zo waarborgen wij de gezondheid van vrijwilligers en bewoners", legt voorzitter Jan uit. "In de week van 21 tot en met 26 september kunnen de bewoners de retourenvelop met giften afgeven. Daarvoor is er een groot aantal inleverpunten in Uden beschikbaar. Bovendien komen er ruime mogelijkheden voor digitaal doneren. Dit kan straks via een QR-code of via onze website. Digitaal doneren biedt groot gemak en veiligheid voor iedereen en heeft daarom onze voorkeur."

Andere mogelijkheden
Ook kun je extra ondersteunen op een andere manier. "Bij diverse Udense supermarkten vind je een door de GoedeDoelenWeek Uden ontworpen emballagezuil. Duidelijk herkenbaar door ons logo. Doneer je emballage bon in deze zuil, en de opbrengst zal door ons verdeeld worden onder de deelnemende fondsen." Ben je in het bezit van een Rabo rekening en ben je lid van de lokale bank? Dan mag je meedoen aan de Rabo ClubSupport. "Je kunt in oktober je stem uitbrengen op de GoedeDoelenWeek Uden, waarmee je ons extra steunt." Aanmelden en stemmen kan via www.rabo-clubsupport.nl.

Meer berichten