Foto: Martijn Schwillens
VERHAAL Verhalen Annemarie

'Corona dating vervolg'

  •   keer gelezen

We zijn begonnen met een nieuwe verhalenreeks op Kliknieuws, geschreven door Annemarie van Boekel. Deze keer het vervolg op het verhaal twee weken geleden.

Ik ga op pad. Mijn eerste date, leuk. Jazeker erg leuk. Ik zo onervaren als de pest, bel aan. Een elleboogje, groet op afstand. Raar. Binnen aangekomen, een echt mannenhuis. Na wat kletsen, delen van ervaringen, maken we een wandeling. Echt een man met het hart op de juiste plaats. Hart voor zijn kinderen, en zeker ook de ruimte voor een vrouw.

Hmm, na het afscheid, anderhalve meter, een ellenboogje, een zwaai handje. Kom je thuis, overdenken van alle info. Gevoel? De klik? En waarom je de verleiding een hand geven kon weerstaan… Teken 1. Geen match.

Hoe ga je iemand vertellen, dat je niet vaker af wil spreken.Via app… lullig. Onpersoonlijk. Maar het blijft coronatijd. Dus wordt het toch via een appje. Lullig dus…

Maar jouw gevulde winkelmandje, je volgende date… Mijn kinderen: oh mama, wat fout, ga je meteen door naar de volgende? Wat ben jij slecht. Feedback van je kinderen, ze bedoelen het niet letterlijk. Maar staan toch te kijken wat hun moeder doet. Zo kennen ze me niet. Uiteraard krijg ik nu van hun te horen: 'leuk, kijk je uit, als ik je moet bellen om je daar weg te kunnen laten gaan, stuur maar een appje 112'. Jeetje oeps, dat was anders. Match, boem, anderhalve meter te kort. De meetlat was snel uit het oog en uit de zone verwijderd.

Corona treft niet alleen de economie, en vele bedrijven. Eenzaamheid bij ouderen, de jeugd, maar misschien ook wel de vergeten groep de vele vrijgezellen 'ouderen'. Maar goed, daar kwam meer uit. De meetlat verdween.

Het eerste gevoel, zegt meestal het juiste. Luisteren daarnaar is een mooie boodschap die het mij ook heeft gebracht. Daarbij heeft het mij weer, leren voelen wat ik jaren kwijt ben geweest. Dus geen happy einde, maar een mooi begin voor mijzelf.
Uiteraard heeft elke afspraak mij veel geleerd. De bagage, welke elke oudere meebrengt. Conclusie van het dategebeuren in coronatijd, maar ook daarbuiten. Vlinders niet toelaten, of nog niet toe zijn aan vlinders. Fladderen doen ze dan bij de ene wel. Altijd zal het wel iets zijn. Maar het online shoppen, daten is een verhaal apart. Hoe zuiver, oprecht, en hoe klaar zijn de vrouwen en mannen uiteraard met hun verleden. Leeftijd speelt zeker een rol.

Durven en beleven, in het nu en niet verleden, is de kern waar het om gaat. Durf in te stappen op je nieuwe vlucht. Ook mijn houdbaarheidsdatum is niet eeuwig, ik geloof niet zozeer meer in het media, online shoppen. Misschien ligt het aan mij… Het face to face lijkt mij het meest warme en zuivere wat er bestaat. Geduld, is een schone zaak.Van jezelf houden. Als je dat lukt, komt die ene… vanzelf. Samen is alles mooier! Toch?

Meer berichten