Max Verkuijl kopt achterwaarts de  3-0 binnen
Max Verkuijl kopt achterwaarts de 3-0 binnen Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel´38/Jumbo trapt oefencampagne af met 5-1 winst op Eindhoven AV

Voetbal 1.320 keer gelezen

VEGHEL – Ondank de warmte toch een kleine 200 bezoekers die op het duel met eersteklasser Eindhoven AV waren op komen dagen. Benieuwd naar de nieuwe gezichten en wellicht een Déjà vu met de vaste getrouwen. Tenslotte was het vijf maanden geleden (zondag 1 maart ADO Den Haag thuis) dat er door het vaandelteam op het Prins Willem Alexander Sportpark om het ‘eggies’ gevoetbald werd. Het werd met veel wisselingen een uiteindelijke 5-1 zege.

Trainer Niels van Casteren kon kiezen uit 18 spelers waar Ben van den Nieuwenhof en Bram Besems nog met vakantie waren. Al na vier minuten kon Koen van der Zanden zichzelf een verjaardagscadeau geven door van de buiten de zestien te scoren: 1-0. Blauw Geel’38 liet in die fase vaak goed voetbal zien met de mix samenstelling. Na 18 minuten werd het 2-0 door Tijn Bosch. De eerste kans voor de bezoekers kwam pas na 38 minuten spelen maar de lichtstad bewoners schoten langs het doel van keeper Joran van Zutphen.

Na rust een bijna totaal nieuw elftal waar Max Verkuijl met een fraaie achterwaartse kopbal stand op 3-0 bracht. Verkuijl overigens speelde een prima wedstrijd. De van O.S.S.’20 afkomstige verdediger kon bij trainer Bertran Kreekels geen basisplek afdwingen. “We vinden het jammer dat hij weg is bij ons. Max heeft wel degelijk zijn minuten gemaakt en deed niet onder voor zijn concurrenten. Een goede keus van Blauw Geel’38.” Lars Loermans luisterde zijn debuut eveneens op met een schoonheid van een treffer naar 4-0. Het laatste Veghels woord was er voor Tim Rerimassie die zijn bijsluiter gestalte gaf met een snoeiharde treffer van afstand naar 5-0. De eretreffer voor Eindhoven AV kwam er door een pingel die hiermee tevens tekenende voor de 5-1 eindstand.