Logo kliknieuws.nl/uden
Joke Bergsvoort van Mindful Run Uden.
Joke Bergsvoort van Mindful Run Uden.

Mindful Run Uden geeft clinics cadeau aan zorgpersoneel

  •   keer gelezen

UDEN | Mindful Run Uden geeft in de maand augustus Mindful Run en Mindful Walk clinics cadeau aan zorgmedewerkers en mantelzorgers, die zich tijdens de coronatijd hebben ingezet. Zorgmedewerkers en mantelzorgers hadden het heel erg druk. En ondanks het verhoogde risico om zelf besmet te raken door het corona-virus, zorgden zij voor onze zieken. Hoog tijd om deze zorghelden te bedanken. 

Mindful Run instructeur Joke Bergsvoort van Het Bergpad uit Uden ondervond aan den lijve hoeveel impact Corona heeft. “Veel mensen zaten thuis en konden geen kant op. Terwijl de andere helft zich een slag in de rondte werkte en juist voor die groep zijn deze Mindful Run en Mindful Walk clinics bedoeld. Nu kunnen we eindelijk iets terug doen.”

Meer dan alleen applaus
Joke Bergsvoort vindt dan ook dat onze zorghelden veel meer verdienen dan alleen een applaus of de vlag uit. Zij wil hen graag op een passende manier bedanken. “Tijdens een Mindful Run of Mindful Walk clinic doen we mindfulness-oefeningen en focussen we op de ademhaling en zintuigen. Het resultaat is minder stress en meer energie; precies datgene wat onze zorghelden nodig hebben na een hectische periode vol onzekerheid en werkdruk. Even stilstaan en tot jezelf komen en genieten van het moment en de omgeving. Dat is de boodschap die we willen geven namens de algehele Mindful Run Nederland organisatie.”

Landelijke bezetting
Het Mindful Run concept is ontwikkeld door Martijn Mensink, eigenaar van Mindful Run Nederland. In Nederland zijn ongeveer 220 instructeurs actief die de 5-weekse cursussen verzorgen met hardlopen (Mindful Run cursus) en wandelen (Mindful Walk cursus). Ruim 275 wandelcoaches werken met de Mindful Run (MFR) wandelcoachingsmethode. Joke Bergsvoort van Het Bergpad geeft Mindful Run en Mindful Walk clinics en is Wandelcoach in de gemeente Uden. Aanmelden voor een clinic kan via info@hetbergpad.nl of via de website.

Meer berichten