Logo kliknieuws.nl/uden
Dit is Mattia.
Dit is Mattia.

Asieldier van de week: Mattia

  •   keer gelezen

UDEN | Ik ben Mattia en heb al het nodige meegemaakt in mijn leven. Ik ben nu ongeveer 10 jaar en blijk FIV te hebben, daarom mag ik met mijn lotgenootjes in de kantine van Hokazo leven. Ik heb het er niet slecht want krijg aandacht genoeg. Ik ben geen kater om alleen thuis te zijn.

Ik heb natuurlijk wel wat speciale producten nodig om me in topconditie te houden. Ik mag ook niet naar buiten omdat ik anders andere katten kan besmetten. Lijkt het je leuk om met mij te knuffelen? Kom dan een keer langs bij Hokazo.

Hokazo nieuws
Bij Hokazo verblijven op dit moment een aantal FIV-katjes die wachten op een warm thuis. In de volksmond wordt FIV ook wel kattenaids genoemd, maar dat is niet terecht. FIV is vergelijkbaar met HIV bij mensen. En net als bij mensen kunnen katten met FIV ooit (vaak na vele jaren) aids krijgen, maar dit hoeft niet. FIV tast wel het afweersysteem van de kat aan, waardoor hij gevoeliger is voor infecties dan een gezonde kat. Met een beetje mazzel en goede zorgen, zoals goede voeding, kunnen FIV-katjes echter best oud worden. FIV is uitsluitend besmettelijk voor katten. Zoekt u een lief maatje, denk dan ook eens aan een FIV-katje.

Meer berichten