TOP Oss - FC Eindhoven
TOP Oss - FC Eindhoven

Slechte oefenwedstrijd TOP Oss heeft 1 voordeel: slechter kan niet

Voetbal 619 keer gelezen

OSS | Wat kun je zeggen van een erg slechte oefenwedstrijd en een kansloze 0-3 nederlaag tegen FC Eindhoven? TOP Oss lijkt nog lang niet klaar voor de competitiestart over twee weken tegen Helmond Sport. Maar laten we het positief houden: minder dan tegen de Eindhovenaren kan niet.

Wat duidelijk werd na 90 minuten afzien -voor de spelers op het veld, maar ook voor de supporters op de tribune: TOP Oss viel zwaar tegen. Natuurlijk is een voorbereiding niet voor niets een voorbereiding waarbij je spelers test en verschillende systemen probeert te voetballen. Maar toen de op het oog sterkste formatie van TOP Oss op het veld stond, liep het nog niet zoals gewenst. De club wil wel aanvallen en heeft redelijk veel balbezit, maar het ontbreekt het team aan creativiteit en dreiging. Ook tegen FC Eindhoven werd weer duidelijk waar het probleem zit. Een probleem dat met het wegvallen van Philippe Rommens alleen maar groter is geworden.

Beste elf
Voor trainer Klaas Wels wordt het de komende weken puzzelen. Welk team stuurt hij het veld in? Doelman Jordy Rondeel zal gaan starten en de kans is ook aanwezig dat Jan Lammers achterin het vertrouwen gaat krijgen. De boomlange verdediger maakt een goede indruk. Ook linksback Ruben Roosken liet zien een aanwinst te zijn, alhoewel hij bij de 0-2 verdedigend een steekje liet vallen. Op rechts gaat nieuweling Trevor David vermoedelijk het vertrouwen krijgen. De grootste uitdaging voor Wels en zijn assistent Marcel van der Sloot zit 'm op het middenveld en voorin. Controlerende middenvelder Lion Kaak is niet meer weg te denken uit de basis, maar wie gaan er bij hem in de middelste linie voetballen. Matthijs van Nispen maakt een goede indruk, maar Cihat Celik liet ook zien voor dreiging te zorgen. Met Olivier Rommens kan Wels kiezen voor een extra slot op het middenveld. Voorin moet Dennis van der Heijden de eerste spits gaan worden. Wie er naast hem komt te voetballen, is onduidelijk. Cas Peters zou een optie kunnen zijn, maar sinds zijn komst naar TOP Oss valt hij tegen. Net als Lars Hutten, die vermoedelijk opnieuw op een zijspoor zal belanden. Met Kyvon Leidsman en Giovanni Büttner zijn er nog wel een aantal opties vanwege blessures niet inzetbaar. Genoeg werk aan de winkel dus. Maar zo makkelijk als FC Eindhoven vandaag won, zal in de competitie toch een heel ander verhaal moeten worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant