Afbeelding

Digitaal IC-Café voor corona IC-patiënten en hun naasten

Algemeen 1.036 keer gelezen

UDEN | De coronacrisis heeft een grote invloed op patiënten en familie gehad, zeker als de patiënt met COVID-19 op de IC opgenomen is geweest. Een IC opname is per definitie al een indrukwekkende gebeurtenis. Voor deze patiënten en hun naasten is er op 8 september een nationaal digitaal IC-café bij ziekenhuis Bernhoven.

Tijdens de sessie is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen. Wat doet zo’n IC-opname met je als patiënt, maar ook met de naaste? Welke klachten hebben mensen gehad of zijn er nog steeds? Vaak zijn de mensen na de IC nog niet hersteld en kampen met allerlei restklachten. Dit wordt het Post-Intensive Care Syndroom of PICS genoemd. Ook naasten kunnen klachten hebben, vooral van psychische aard, ook wel PICS-F(amilie) genoemd. Tijdens het IC Café wordt uitleg gegeven over PICS en PICS-F. Vooral om te leren van elkaars ervaringen en ook eventuele tips; wat hebben mensen gedaan om er weer bovenop te komen, wat kunnen we van elkaar leren.

Informatie
Het digitale IC Café is toegankelijk voor maximaal 50 personen per sessie. Er zijn twee sessies op 8 september: sessie 1 is van 18.30 tot 19.30 uur en sessie 2 van 20.00 tot 21.00 uur. Om dit digitale IC Café te kunnen bijwonen moet je je opgeven via de mail: intensive-care-cafe.ic@radboudumc.nl. Geef dan ook aan of je sessie 1 of sessie 2 wilt bijwonen. Je krijgt dan namelijk een Zoomlink toegestuurd voor de door gekozen sessie. Inschrijven kan totdat de sessie vol is. Is er veel belangstelling, dan volgt zo snel mogelijk een nieuwe sessie.

Informatie over PICS en PICS-F is te vinden op de website van patiëntenorganisatie IC Connect. Je kunt hier onder andere ook korte video’s vinden over PICS, PICS-F, Delier op de IC, IC verworven spierzwakte en cognitieve en psychische problemen na de IC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant