Vliegbasis Volkel vliegt in de middag en vroege avond

  •   keer gelezen

VOLKEL | Vliegbasis Volkel is in de periode 24 tot en met 27 augustus geopend tot 19.30 uur. Vanwege een beperkte capaciteit aan militaire luchtverkeersleiders vliegen zowel vliegbasis Volkel als vliegbasis Leeuwarden hun vliegprogramma op dezelfde tijden. De F-16’s van vliegbasis Volkel vliegen in de middag en de vroege avond en oefenen voornamelijk boven de Noordzee en een enkele keer hoog boven Noord-Brabant. 

De reden voor de trainingsbehoefte van vliegbasis Leeuwarden op het gebied van avondvliegen is in verband met de overname van de Quick Reaction Alert (hierbij staan twee F-16’s 24/7 klaar om het Nederlands luchtruim te beschermen).

Quick Reaction Alert
Eén van de taken van de Koninklijke Luchtmacht is adequaat reageren op schendingen van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg. Er staan permanent twee F-16 jachtvliegtuigen met een korte waarschuwingstijd paraat. Nederland en België leveren bij toerbeurt QRA-jachtvliegcapaciteit. Dat gebeurt vanaf de vliegbases Volkel en Leeuwarden en de Belgische vliegbases Kleine-Brögel en Florennes.

Klik hier voor meer informatie over vliegbewegingen of ga naar NOS teletekst pagina 766. Eventuele klachten kunnen hier worden ingediend.

Meer berichten