Hoischurke opent met schuimparty voor jongeren

  •   keer gelezen

ZEELAND | Na vijf maanden zonder activiteiten kan het Hoischurke in Zeeland weer open. Nadat corona in maart ervoor zorgde dat de overnachting op het laatste moment werd afgeblazen is het, op enkele livestreams na, stil geweest in de Vlashoeve. Maar nu kan er, in overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio, weer een evenement gehouden worden. Aanstaande zaterdag opent het Hoischurke het nieuwe seizoen met een knallende ‘Geen Grenzen’ Schuimparty.

“Deze kick-off is altijd een spectaculaire avond”, zegt voorzitter Daan van der Cruijsen. “Glibberen op de dansvloer op de nieuwste beats. Een avond om eens kennis te komen maken met het Hoischurke. We nodigen dan ook alle jeugd uit Landerd en omgeving uit. Iedereen die komend schooljaar in groep 7 of hoger zit, of minimaal 10 jaar is, is van harte welkom. Doe kleding aan die nat mag worden en neem een handdoek mee. Bij binnenkomst krijg je van ons een zakje om je mobiel te beschermen." De regels van het RIVM maken het mogelijk om voor de jongeren weer iets te organiseren. "We hebben een duidelijk protocol opgesteld vanwege de coronamaatregelen. Zoals bij de bar, entree en garderobe zijn aanpassingen gedaan zodat er geen contact zal zijn en afstand kan worden gehouden. We hebben alle regeltjes op onze site geplaatst. En als je ziek of verkouden bent moet je thuisblijven.”

Het Hoischurke
Het Hoischurke organiseert al meer dan 50 jaar activiteiten voor de jeugd. “Elke maand organiseren we een activiteit. Dat kan in de Vlashoeve zijn, maar ook in de bossen zoals een spooktocht. Speciaal zijn onze ‘Geen Grenzen’-avonden. Een zaterdagavond waar we, net zoals vroeger met de disco-avonden, veel dansen en springen op de muziek van deze tijd die door eigen DJ’s worden gedraaid. Gewoon lekker uit je dak gaan! Afgelopen seizoen kwam er elke editie rond de 50 jongeren op af. We trekken vooral de jeugd van groep 7 en 8, maar sommigen kunnen na die jaren nog geen afscheid van ons nemen en blijven terugkomen. Tot 15 jaar ben je welkom." De entree is nog steeds 1 euro, een glas fris kost maar 70 cent en de snoep en versnaperingen zijn ook betaalbaar. Alcohol is niet verkrijgbaar. "Wij zijn een stichting van vijftien vrijwilligers, zonder winstoogmerk en met het beetje winst wat we maken kunnen we de activiteiten bekostigen en nieuwe muziek aanschaffen.” Het Hoischurke is zaterdag van 19.00 tot 22.00 uur geopend. Meer info is te vinden op www.hoischurke.nl.

Meer berichten