'Vur De Peel' groot succes

  •   keer gelezen

ODILIAPEEL | Het Terraveenplein in Odiliapeel was afgelopen weekend het decor voor het Vur De Peel evenement. Waar veel evenementen worden geannuleerd hebben acht organisaties in Odiliapeel de handen in een geslagen om een weekend voor jong en oud neer te zetten.

Het programma begon vrijdag met een jeugdvakantiedag met spellen en activiteiten voor de jeugd. In de avond was ook de oudere jeugd welkom op het party plein met een DJ in de podiumwagen. Op zaterdagochtend werd de Loop Vur de Peel gehouden met veel deelnemers. In de middag was er pannavoetbal voor de jeugd tot en met 15 jaar, ook hier een goede opkomst. Hoewel de laatste wedstrijden door de regen geen doorgang konden vinden was het een zeer geslaagde dag. Vanaf zes uur gingen 22 teams de strijd aan tijdens de pubquiz, ook deze vond op het dorpsplein plaats in de open lucht die inmiddels weer was opgeklaard. Het ongekend hoge aantal deelnemende teams werd uitgedaagd door de gevarieerde vragen van de organisatie. De uiteindelijke winnaar werd bekend gemaakt tijdens het avond programma waarvoor de band Broadway op de podiumwagen stond. Ook tijdens deze avond moest iedere bezoeker zich registreren en kregen bezoekers met hun gezelschap een eigen tafel of tafels alle ruim uit elkaar opgesteld met elk drie stoelen. De band maakte er een geweldige avond voor de ruime 200 bezoekers. Het publiek was heel enthousiast ondanks dat zittend op hun stoel de norm was voor de avond. Bediening was volledig aan de tafel één van de maatregelen om alle risico’s in te perken. Om half één sloot de avond Vur De Peel af en kon teruggekeken worden op een geweldige avond zonder dat aan de veiligheid is getornd.

Zondag ving de dag aan met een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van het Coronavirus. De dienst werd geleid door Pastoor René Aarden, zelf getogen in en nog altijd verbonden met Odiliapeel. Deze beladen maar ook prachtige openlucht viering werd door meer als honderd aanwezigen bij gewoond. Na afloop van de viering werd er koffie geschonken waarna er verschillende demonstraties werden gehouden waaronder het vilten van wol, een kettingzaag kunstenaar maakte een vogel uit een boomstam, maar ook uilen waren in levende lijve te bewonderen. Het weekend werd afgesloten met een dorpsbarbecue, ook deze volgde een ander protocol als gebruikelijk. Tijdens de barbecue werd, vergelijkbaar met de zaterdag avond, alles aan tafel gebracht. De salades waren per tafel opgemaakt en het vlees werd aan tafel uitgeserveerd. Deze setting werd erg gewaardeerd. Tijdens de barbecue kwam de Verenigings Koepel de Peelse kei uitreiken een prijs voor een persoon of groep mensen die zich in Odiliapeel bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. De kei 2019-2020 ging dit jaar naar Stichting Zorg en Welzijn, namens deze stichting nam Jan Bos de Peelse Kei in ontvangst. Om 18.00 uur sloot de Barbecue af en daarmee het Vur De Peel wekend. De organisatie kijkt heel tevreden terug, het weekend was een heel groot succes, en de samenwerking tussen acht heel verschillende stichtingen heeft veel indruk gemaakt. Onder aanvoering van Stichting Stage Valley hebben Stichting Jeugdwerk (SJO), Oranje Comité, Stichting Jongereraad Odiliapeel (st. JO), KBO Odiliapeel, Stichting Zorg en Welzijn, Stichting Ovilio Odiliapeel en stichting Podiumwagen iets moois neer gezet, Vur De Peel.

Volgend jaar hoopt de organisatie dat alle reguliere evenementen weer doorgang kunnen krijgen. Op 3 juli 2021 staat onze volgende editie van Stage Valley gepland maar ze hopen ook dat Koningsdag, de schapendag, de pubquiz en de jeugdvakantieweek in 2021 weer op de gebruikelijke manier georganiseerd kunnen worden door de organiserende stichtingen.

Meer berichten