Annemieke de Groot, Giel de Winter en Roland de Laak bekijken het boek. (foto: Henk Lunenburg)
Annemieke de Groot, Giel de Winter en Roland de Laak bekijken het boek. (foto: Henk Lunenburg)

70 jaar gemeente Uden in nieuw boek ‘Historisch Uden’, eerste exemplaren overhandigd

  •   keer gelezen

UDEN | De eerste exemplaren van het nieuwe boek 'Historisch Uden' zijn afgelopen dinsdagmiddag overhandigd aan de voorzitter van de Heemkundekring Annemieke de Groot en Giel de Winter, de Udenaar bekend van het YouTubekanaal StukTV. Historisch Uden omvat 70 jaar gemeente Uden in tekst en beeld en is bedoeld om de inwoners van Uden op een leuke, laagdrempelige manier te betrekken bij cultuur.

Het boek werd samengesteld door een aantal vrijwilligers van de Heemkundekring nadat Roland de Laak, eigenaar van Jumbo de Laak, met het idee voor het boek kwam. “Het is een unieke kans om inwoners van Uden, Volkel en Odiliapeel kennis te laten maken met een stukje geschiedenis", vertelt voorzitter Annemieke de Groot. "Met hoe de gemeente is en was, wat er speelt en gespeeld heeft en welke bijzondere plekken er zijn en waren."

Boek
Het boek bevat een selectie van markante gebouwen en bijzondere gebeurtenissen die betrekking hebben op onder andere evenementen, sport, horeca, kunst en cultuur, jeugd en muziek. “Alle inwoners in de gemeente Uden ontvangen in de komende weken een flyer in de brievenbus waarmee ze gratis een exemplaar van het boek in één van de Jumbo-filialen in Uden of bij Coppens warenhuis op kunnen halen", legt supermarkteigenaar Roland de Laak uit. "Het gaat om een verzamelalbum waarbij mensen vervolgens alle ontbrekende afbeeldingen kunnen sparen."
Hij, Annemieke de Groot en Giel de Winter kwamen dinsdagmiddag bijeen bij de Heemkundekring om samen de eerste exemplaren van het boek te bekijken.

Feest van herkenning
Annemieke: "We waren blij met het voorstel van Roland om deze uitgave mede mogelijk te maken. Wat ons betreft is het belangrijk om onze roots te kennen, te bewaren én door te geven aan het nageslacht. Dit boek is daar bij uitstek geschikt voor. Een prachtige verzameling in woord en beeld en een feest van herkenning voor jong en oud.”


Giel, Annemieke en Roland (foto: Henk Lunenburg)

Meer berichten