Schapendrijven, vilten en spinnen tijdens de open schaapskooi op Landgoed Nabbegat

  •   keer gelezen

ZEELAND | Er is weer een open schaapskooi op Landgoed Nabbegat op zaterdag 5 september, georganiseerd door het Schapenvolk van de Maashorst, in de landelijke omgeving van Landerd ligt het mooie Landgoed Nabbegat van Wim en Joke Jans.

Sinds enige tijd wordt de schaapskooi van het landgoed de eerste zaterdag van de maand gebruikt voor activiteiten die met schapen en wol te maken hebben. Deze activiteiten worden georganiseerd door Landschapsbegrazing het Nabbegat, van Wim en Joke en de vrouwen van stichting Wild van Maashorstwol. Zij werken samen als het Schapenvolk van de Maashorst om het gebruik van schapenwol, de begrazing en het lamsvlees te promoten. Zo ook weer aanstaande zaterdag 5 september.

De schaapskooi is geopend van 10.00 tot 12.00 uur voor bezoekers die komen kijken. Wil je de demo schapendrijven meemaken die door herderin Joke om 09.00 en 11.00 uur gegeven wordt, zorg dan dat je op tijd bij de ingang van de schaapskooi klaar staat. De kosten voor het bijwonen van de demo schapendrijven zijn 3 euro per persoon contant te betalen. Wil je een mooie buideltas vilten van de wol van de schaapskudde van Landgoed Nabbegat dan is het noodzakelijk om je van te voren aan te melden en te betalen via wildvanmaashorstwol@gmail.com De kosten voor deze workshop zijn 39,95 euro er persoon. De workshop is van 09.00 tot 11.30 uur in de schaapskooi.

Tijdens de open schaapskooi zijn spinsters uit de omgeving welkom om met elkaar te komen spinnen. Deze activiteit is gratis en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Tussen 10.00 en 12.00 uur kun je de heerlijkste stukjes lamsvlees uit de diepvries van het landgoed kopen en de vilt- en spinvachten voor de verkoop worden ook klaar gezet. Ook is het mogelijk om een beker koffie/thee of ranja te kopen.

Meer berichten