In de bedrijfshal komen twaalf starterswoningen.
In de bedrijfshal komen twaalf starterswoningen. Foto: Google Maps

Nieuwe woningen voor starters en ouderen in Volkel

Wonen 2.400 keer gelezen

VOLKEL | Meer woningen voor starters en ouderen, zeker in de kleinere kernen, zo nam de gemeente Uden zich voor bij de opstelling van een nieuwe woonvisie vorig jaar. Het college van burgemeester en wethouders is dan ook blij met de plannen voor starterswoningen in de Rudigerstraat en seniorenwoningen aan de Kloosterstraat, beide in Volkel.

Wethouder Franko van Lankvelt: “In onze nieuwe toekomstvisie op wonen legden we dit voorjaar de ambitie vast om meer woningen te realiseren, met name voor starters op de woningmarkt en voor ouderen. Die twee wensen kwamen namelijk het sterkst naar voren uit het woonwensenonderzoek dat we hielden onder bewoners. Sindsdien zijn er al enkele allianties ontstaan tussen initiatiefnemers en andere partijen die mogelijkheden zien om dat te realiseren. We zijn natuurlijk blij dat enkele van deze allianties al zo snel zo concreet worden. Zo gaat een initiatief aan de Rudigerstraat in Volkel ons hopelijk helpen om weer wat jeugd voor het dorp behouden. En het plan aan de Kloosterstraat biedt juist mogelijkheden voor Volkelse ouderen om langer zelfstandig in hun dorp te kunnen blijven wonen. Mooie initiatieven dus, waar we graag onze medewerking aan verlenen.”

Historisch pand
T&W Bouw uit Volkel wil twaalf starterswoningen realiseren in een historische bedrijfshal aan de Rudigerstraat 32. Daarbij blijven karakteristieke elementen van het gebouw zoveel mogelijk behouden, zoals het industriële sheddak en de voorgevel. Onder dat dak komen 12 tweekamerappartementen van elk ongeveer 50m2. Op het terrein wordt verder ook een gezamenlijke buitenruimte gecreëerd, evenals voldoende parkeerplekken.

Dierenparkje
De Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) kwam met het initiatief om seniorenwoningen te realiseren aan de Kloosterstraat, op de locatie waar nu het dierenparkje ligt. Voor het dierenparkje wordt dan een alternatieve locatie gezocht in Volkel. Het precieze aantal woningen dat er gerealiseerd kan worden, moet nog worden vastgesteld.

Planning
Nu het College van burgemeester en wethouders zich positief heeft uitgesproken over de beide plannen, kunnen de initiatiefnemers starten met de benodigde vervolgstappen. Daardoor kan het nog even duren voordat uiteindelijk echt de schep in de grond gaat. “Maar uitgaande van een voorspoedig verloop van de verplichte procedures, hoop ik toch echt dat beide projecten in het najaar van 2021 kunnen starten”, aldus Van Lankvelt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant