UDI'19/CSU start zondag het nieuwe seizoen thuis tegen AWC.
UDI'19/CSU start zondag het nieuwe seizoen thuis tegen AWC. Foto: Bas Delhij

UDI'19 opent seizoen tegen 'sterker geworden' AWC

Voetbal 724 keer gelezen

UDEN | UDI'19 start komende zondag na een intensieve voorbereiding het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B met een thuiswedstrijd tegen AWC. "We kunnen onze borst natmaken", voorspelt hoofdtrainer Lodewijk de Kruif.

Op basis van afgelopen seizoen treffen de Udenaren een gelijkwaardige tegenstander. "AWC is gewoon een goede tegenstander die sterker is geworden ten opzichte van het afgelopen seizoen. Dat ze ook maar nipt verloren van ODIN'59 (derde divisie) in de KNVB-beker afgelopen weekend, zegt in die zin genoeg. Ik heb ze zelf nog niet aan het werk gezien, maar we gaan natuurlijk wel de beelden van die wedstrijd terugkijken. Overigens kijken we met z'n allen enorm uit naar deze wedstrijd, want na vijf maanden is iedereen er wel aan toe om weer voor het echie te gaan spelen", vertelt De Kruif.

Lastig voorspellen
Waartoe UDI'19 (dat zes nieuwelingen heeft verwelkomd in de zomer) kan reiken in het nieuwe seizoen, vindt De Kruif lastig te voorspellen. "Toen het seizoen werd gestaakt stonden we achtste, maar als we onze inhaalwedstrijden zouden hebben gewonnen, hadden we zesde gestaan. Plek zes, zeven of acht was realistisch geweest. We willen het nu beter doen, maar een kampioenskandidaat zijn we niet. Baronie, Halsteren en IFC zijn de échte favorieten. Dat roepen ze zelf ook.”
De laatste drie ontmoetingen met AWC leverden telkens een zege op voor UDI'19. Vorig seizoen werd het, in Wijchen, 0-2 voor de Udenaren. De wedstrijd UDI'19/CSU-AWC Wijchen is zondag om 14.00 uur. De toegang op sportpark Parkzicht is gratis.

Programma Hoofdklasse B:
UDI'19/CSU - AWC
VOC - Baronie
IFC - OJC Rosmalen
Juliana'31 - Moerse Boys
TOGB - SV Meerssen
EHC/Heuts - Minor
Nuenen - Halsteren
Orion is vrij (Leonidas heeft zich teruggetrokken).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant