O.S.S.'20 - Ajax amateurs. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 - Ajax amateurs. (Foto: Jeroen Engelen)

Favoriet O.S.S.'20 kampt met veel blessures

Voetbal 594 keer gelezen

Het verhaal is bekend: O.S.S.'20 had ontzettend veel pech dat door de vroege beëindiging van de voetbalcompetities de titel in de Derde Divisie niet werd gepakt. Hoogland had als hekkensluiter juist veel geluk dat het zich handhaafde. Komende zondag staan beide ploegen in Hoogland tegenover elkaar in de openingswedstrijd.

O.S.S.'20 start als grote favoriet aan de wedstrijd. De Ossenaren hielden de selectie vrijwel intact en haalden meerdere versterkingen. Tegen Hoogland mist trainer Bertran Kreekels wel flink wat spelers. Bob van Lith ligt er al geruime tijd uit en het is onduidelijk of hij ooit nog terugkeert. Ook aanvallers Jos Peltzer en Rob van Sonsbeek zijn vanwege blessures niet van de partij. Teije Leenders heeft zich ook in de ziekenboeg gemeld, zodat de spoeling voorin dun is. Een andere grote tegenvaller is de blessure van rechtsback Bart Spierings, die in de bekerwedstrijd tegen Ajax amateurs nog zo goed speelde. Hij viel uit tegen de Amsterdammers met een scheurtje in de hamstring en ligt er een week of vier uit. Linksback Jarno Abbel is ook nog niet fit, maar speelde nog niet voor O.S.S.'20.

Verwachte basisopstelling
Het wordt dus vooral voorin puzzelen voor Kreekels. Hij gaat zeer waarschijnlijk starten met Joep van der Velden op rechts, Tony de Groot op links en Tim Waterink in de spits. Tom Pijnenburg zal daar vlak achter spelen. Bob Zonnenberg en Julian Calor moeten voor de controle op het middenveld zorgen. Achterin zijn Joep van der Rande en Joep Engelen zekerheidjes centraal achterin. Bram Eltink speelt linksback, alleen wie rechtsback gaat spelen, is nog niet zeker. Mogelijk dat Dirk Pijnenburg het vertrouwen krijgt. Onder de lat wisselden Rick van der Leest en Joep Hoefnagels elkaar af in de voorbereiding, maar de keuze is gevallen op Van der Leest.

Kijk zondag op Kliksport voor een uitgebreid verslag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant