Afbeelding
VERHAAL

'De bouwmarkt'

Algemeen 814 keer gelezen

We zijn begonnen met een nieuwe verhalenreeks op Kliknieuws, geschreven door Annemarie van Boekel.

Vroeger was alles anders, het recht van de vrouw was het aanrecht. De man was vaak achter in de schuur. Tijden veranderen. Onder ons zijn we inmiddels met een grote groep in de samenleving als single’s. Mannen en vrouwen. Oftewel je mag en moet heel veel of eigenlijk alles alleen doen. Als vrouw ben je bekend met de supermarkt. Dat klusje is zo geklaard. Maar dan ga je als vrouw de bouwmarkt in. Dan wordt het een ander verhaal. De klusjes in en om het huis moeten gedaan worden. Je handyman is vertrokken. Dus zelf aan de slag!

De bouwmarkt. Alle gangen doorgelopen op zoek naar een bitje en een boortje het juiste schroefje voor je klusje. Een bitje, een schroefje, in alle vormen en maten te koop. Kruiskop, thorax. Jeetje, hoe zal je het in correct Nederlands benoemen. Je weet bij god niet waar en waarnaar je zoeken moet. Wat een godvergeten groot assortiment aan spullen… poeh poeh. Tangen, klemmen, het lijkt wel of hier ook gereedschap voor bevallingen gekocht kunnen worden. Hoe ga je dit oplossen?

Ja, je weet het. Google Translate en Siri… die weten je vast wel van advies te dienen. Siri :Wat is een thorax en kruis? Siri antwoordt op vriendelijke toon:  'Wat kan ik voor u doen?' Tjezus. Opnieuw herhaal ik mijn vraag. Antwoord Siri: 'Jezus hing aan het kruis, of bedoelde u climax…?' Tjonge tjonge, hier kom je niet verder mee. Even wilde je het nogmaals herhalen, maar realiseerde dat dat niet zo handig is in een bouwmarkt. De climax heb je intussen wel bereikt. Maar verder ook helemaal niets dus. "Ik zoek het zelf wel uit", roep je tegen Siri… 'Wat zegt u, bedoelde u…'. Snel zet je het ding uit. Verwoed doe je nog een poging op Google Translate. Je typt 'bitje' in…. Zegt hij als eerste: gevechtssport, boks bitje kopen? Grrrrr… Je geeft het op.

Jouw derde hulplijn trek je uit een gangpad. Wow, dat ziet er beter uit dan het beeldscherm. De man vraagt netjes waar hij je mee kan helpen. Waar niet mee... Hij moest eens weten. In gedachten wenste je dat hij zou zeggen: 'Ik kom je wel helpen'. Verdorie het was maar een gedachte. Gelukkig maar, stel dat je het hardop had gezegd… En hij zou maar eens ja zeggen. Dan had je er weer een probleem bij, Even terug bij de les. "Wat wilt u ophangen?", vraagt de jongeman netjes. Los van de schap, misschien wel meer… Een snelle gedachte. In het kort leg je uit wat er moet gebeuren. Binnen een paar minuten heb je alle benodigdheden bij elkaar. Had je er maar eerder naar gevraagd. Het was minder moeilijk dan dat het leek.

Vele vrouwen hebben allerlei klusjes eigengemaakt door de tijd. Stroom daar schrik je maar één keer van. Alles gaat maar één keer fout. Behalve daten en relaties. Maar dat was het andere verhaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant