Podcast: 'Van circustent tot stickertrend' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Podcast: 'Van circustent tot stickertrend'

  •   keer gelezen

UDEN | Al enige tijd geleden is de Heemkundekring Uden samen met theater Naat Piek gestart met een podcast onder de naam 'De Stolp'. Momenteel is er een podcast te beluisteren over de lancering van het boek 'Mooi Uden, Volkel en Odiliapeel'.

Het boek stond afgelopen week in de schijnwerpers. De makers van de podcast 'De Stolp' besloten om Roland de Laak en enkele makers van het boek van de Heemkundekring uit te nodigen voor een gesprek. Dat heeft geleid tot een mooie nieuwe aflevering die je kunt beluisteren via de site van de Heemkundekring Uden (hkku.nl), Naat Piek (www.naatpiek.nl) en via iTunes en Spotify.

Gesprek
Onder leiding van gespreksleider Gert-Jan Peeters is gesproken met Roland de Laak, initiatiefnemer voor dit boek en een afvaardiging van de vrijwilligers van de Heemkundekring onder wiens leiding het boek is samengesteld, Ruud Voermans en Inez van Tienhoven. Volgens goed gebruik werd afgetrapt met een voorwerp dat bijzondere waarde had voor de hoofdrolspeler, Roland de Laak. Een boeiend gesprek ontstond over zijn grote betrokkenheid bij Circus Renz en liefde voor het circusleven in het algemeen en gaandeweg werd de link gelegd tussen dit thema en het boek dat nu al een hype is in Uden en verkrijgbaar in Jumbozaken en warenhuis Coppens. Het betreffende boek kan je met inlevering van de ontvangen flyer (huis aan huis verspreid) verkrijgen via de genoemde winkels.

Meer berichten