Afbeelding
Foto: Peter Noy

Kruisherengaard breidt activiteiten voor bewoners uit

Algemeen 1.720 keer gelezen

UDEN | Dinsdagmiddag heeft het kersverse bestuur van appartementencomplex Kruisherengaard het startsein gegeven om de activiteiten voor haar bewoners uit te breiden. Samen met de medewerkers van Carrousel Groen worden de bestuursleden ondersteund in het organiseren en houden van activiteiten als bloemschikken, knutselen, schilderen, koersbal en biljarten. Kruisherengaard, ook wel De Cour, is verbonden met Sint Jan en is een wooncomplex met 31 reguliere huurwoningen, met een centrale ontmoetingsruimte.

Tekst & foto’s: Peter Noy

Piet Henskens is als voorzitter verbonden aan de Kruisherengaard. “We hebben enkele maanden geleden een bestuur opgericht met als doel meer activiteiten voor de bewoners te organiseren. Kaarten, rummicubben, sjoelen en biljarten werd er al gedaan. Maar we willen de activiteiten voor de bewoners uitbreiden. We zijn blij dat Carrousel Groen ons daarin faciliteert. Zij hebben de kennis en expertise in huis”, vertelt Piet met gepaste trots. Het bestuur heeft alle bewoners persoonlijk uitgenodigd voor deze middag. Ruim dertig senioren hebben gehoor gegeven aan de oproep. “We hebben voor het thema ‘Met elkaar, voor elkaar’ gekozen en hopen met deze nieuwe activiteiten meer leven in de brouwerij te krijgen. De Kruisherengaard heeft misschien wel het mooiste atrium van Uden, we gaan dit samen gezellig maken”, zegt Piet vastbesloten. Met ingang van 1 september wordt iedere dinsdag een themadag georganiseerd waarbij men de keuze krijgt uit diverse activiteiten. Secretaris Peter Kox laat met behulp van een PowerPointpresentatie zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Op een bevlogen manier geeft hij de aanwezigen een inkijkje in de wereld van koersbal. “Wanneer we tien deelnemers hebben, kunnen we een baan voor koersbal aanschaffen”. Spontaan melden zich enkele nieuwe deelnemers. Josta Augenbroe, manager Carrousel Groen, vertelt in haar toespraak dat zij de bewoners heeft gemist. “Omdat Carrousel Groen een kantoor heeft in de Kruisherengaard zijn we elkaars buren en we willen graag iets voor jullie betekenen. Het bestuur heeft een mooi en gevarieerd programma samengesteld. We zijn er best trots op dat we dit samen met elkaar kunnen doen,” aldus Josta Augenbroe.

Zelfredzaamheid
Carrousel Groen is betrokken bij diverse wijk- en ontmoetingspunten. Volgens Peter Verkuijlen, regiomanager BrabantZorg, is ontmoeten en deelname aan activiteiten van belang voor het in stand houden van vitaliteit en daarmee zelfstandigheid en zelfredzaamheid van mensen, met name senioren. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig thuis wonen. “Met een levendig ontmoetingspunt in de Kruisherengaard dragen we samen met de bewoners, woningcorporatie Area en Carrousel Groen bij aan deze doelstellingen”, stelt Peter Verkuijlen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant