O.S.S.'20 won van Hoogland. (Foto: Jeroen Engelen)
fotoserie

O.S.S.'20 start met minimale zege op Hoogland

Voetbal 563 keer gelezen

HOOGLAND | O.S.S.'20 is foutloos begonnen aan het nieuwe seizoen in de Derde Divisie. Op bezoek bij Hoogland wonnen de Ossenaren met 0-1.

O.S.S.'20 had in de eerste helft het duel al moeten beslissen. Het kreeg drie goede kansen, maar daarvan werd er maar één benut. Na een klein half uur kopte Tim Waterink de 0-1 tegen de touwen. In de tweede helft was het wachten op de 0-2. Kansen waren er zeker, maar opnieuw stond het vizier niet op scherp. Hoogland ging steeds meer geloven in een stunt en pompte de ballen naar voren. Vlak voor tijd viel nog bijna de gelijkmaker. Een vrije trap werd door niemand aangeraakt, maar belandde gelukkig voor de bezoekers aan de andere kant van de paal. "Hoogland miste vandaag veel spelers en had een handbalvereniging opgesteld. Het was voor ons moeilijk om er doorheen te komen op een stroperig kunstgrasveld. Van de kansen die we kregen, hadden we er meer moeten benutten. Omdat het 0-1 bleef, sloop er een stukje onzekerheid in de ploeg. Het zou ontzettend zonde zijn geweest als het nog 1-1 was geworden, maar gelukkig bleef die gelijkmaker uit", aldus trainer Bertran Kreekels.

Jos Peltzer
Goed nieuws voor Kreekels is dat Jos Peltzer weer vrijwel helemaal fit is. De aanvaller ontbrak geruime tijd in de voorbereiding, maar kon vandaag als invaller een half uur in actie komen.

Julian Calor
Een speler die zijn competitiedebuut maakte bij O.S.S.'20, was Julian Calor. Later in de wedstrijd vielen ook Jari van Ginkel en Hidde van Dijk in. Calor: "We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. Bij 0-2 was het gespeeld, maar Hoogland kreeg steeds meer hoop." Later deze week een interview met Calor op Kliksport.

Basisopstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Dirk Pijnenburg, Joep van de Rande, Joep Engelen, Bram Eltonk, Bob Zonnenberg, Julian Calor, Tom Pijnenburg (69. Hidde van Dijk), Tony de Groot (81. Jari van Ginkel), Tim Waterink en Joep van der Velden (60. Jos Peltzer).