Logo kliknieuws.nl/uden

Osse aannemer gaat Dorpshuis Zeeland bouwen

  •   453 keer gelezen

ZEELAND | Muller Bouw B.V. uit Oss gaat het Dorpshuis in Zeeland realiseren. Dit heeft het college van Landerd gisteren besloten. De gunning aan de Osse aannemer is het resultaat van een uitgebreid voortraject, waarbij drie commissies de plannen hebben beoordeeld van vijf bouwbedrijven uit de voorselectie.

Voor het project nieuwbouw Dorpshuis Zeeland is op 7 februari een niet-openbare Europese aanbesteding (met voorselectie) gestart. Hiervoor zijn vijf partijen geselecteerd. Zij hebben hun plannen gepresenteerd aan drie verschillende commissies. In de beoordeling heeft Muller Bouw B.V. de hoogtes score gekregen op ontwerp en functionaliteit, duurzaamheid en kwaliteit en stedenbouwkundig en architectuur. Voor het ontwerp werken zij samen met architectenbureau De Twee Snoeken.

Reuze stap
De Landerdse wethouder Ben Brands roemt de betrokken commissieleden. “Met het gunnen van deze aanbesteding zetten we weer een reuze stap in ontwikkeling van ons dorpshuis. Ik ben trots op de leden van de commissies. In het bijzonder de mensen van stichting Dorpshuis Zeeland. We kunnen het straks met recht een dorpshuis van, voor en door Zeeland noemen.”

Ruimte voor alle gebruikers
In het ontwerp is rekening gehouden met alle wensen van de gebruikers. Zo komt er een speciale ruimte voor jongeren die ‘De Toekomst’ is gedoopt. Voor het bestuur van stichting Dorpshuis Zeeland was het spannend of alle wensen in de ontwerpen konden worden ingepast. “De druk vanuit het dorp is hoog, het gaat om een belangrijke plek", legt Gijs de Louw van het stichtingsbestuur uit. “Met de keus voor dit ontwerp voldoen we ruimschoots aan deze hoge verwachting. Het team van Muller Bouw heeft goed geluisterd naar de inbreng vanuit het dorp.”

Meer berichten