Logo kliknieuws.nl/uden
Mensen kunnen tijdens de cursus kennismaken met sportief wandelen.
Mensen kunnen tijdens de cursus kennismaken met sportief wandelen.

Cursus Start to Walk weer van start bij de Keien Atletiek

  •   keer gelezen

UDEN | Een nieuwe editie van Start to Walk, die door de Keien Atletiek vereniging uit Uden georganiseerd wordt, gaat 10 oktober van start. Tijdens deze vier weken durende cursus kunnen mensen kennismaken met sportief wandelen.

De eerste zaterdag verzamelen deelnemers om 08.45 uur bij Naat Piek aan de Pnemstraat. Er wordt een introductie gegeven over de wandelsport en gaat de training van start. Het eerste gedeelte bestaat uit warmlopen. Vervolgens worden oefeningen gedaan om het lichaam van top tot teen los te maken. Daarna wordt het wandeltempo opgevoerd, waarbij aandacht is voor ademhaling en de loophouding. Vervolgens worden weer oefeningen gedaan voor arm- en beenspieren. Daarna lopen de deelnemers terug naar het startpunt waar de training afgesloten wordt met een cooling-down. De trainingen duren tot 10.30 uur. Op zaterdag 17, 24 en 31 oktober zijn de trainingen van 09.00 tot 10.30 uur. Daarna is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij sportief wandelen.

Kosten bedragen 10 euro voor de vier bijeenkomsten van Start to Walk. De trainingsdagen zijn maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Inschrijven doe je door contact op te nemen met Ans Nabuurs via: nabuursvosdeel@gmail.com, een berichtje sturen via Whatsapp 06 30 54 23 67 of bellen 0492 32 15 19.

Meer berichten