Afbeelding
Foto: Rob van Berkel

Organisatie Uden on ice buigt zich over aangepaste opzet: 'We gaan ervoor'

Algemeen 797 keer gelezen

UDEN | Jong en oud kan zich vooralsnog verheugen op schaatspret bij Uden on ice. Organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst gingen onlangs met het gemeentebestuur om tafel en kregen groen licht om de negentiende editie van het winterse evenement te organiseren, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Het duo werkt de ideeën voor een aangepaste opzet momenteel uit. In oktober valt de definitieve beslissing.

In overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio komt er een aangepast plan voor de negentiende editie van Uden on ice. Als het aan de organisatie ligt, gaat het evenement door. “We staan dit jaar vanwege corona natuurlijk voor een extra uitdaging, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we tot een goede oplossing komen”, aldus Jean-Louis en Frans. Natuurlijk zijn er nog onzekerheden. “In welke vorm kan ons evenement doorgaan? En hoe organiseren we dat? Het zijn de vragen die ons op dit moment bezighouden.” In de eerste plannen zijn de Schrobbelèrtent en icetubebaan geschrapt, wordt het horecagedeelte anders ingericht en wordt extra toezicht ingezet.

Beslissing
Het organisatieduo is inmiddels gestart met het benaderen van sponsoren. “We hopen natuurlijk op zoveel mogelijk toezeggingen, maar we realiseren ons heel goed dat niet ieder bedrijf ons zomaar kan steunen”, aldus Jean-Louis en Frans. “Veel van onze sponsoren zijn hard geraakt door de coronacrisis. Op 15 oktober maken wij de balans op en valt de definitieve beslissing over Uden on ice. Als het op een veilige en verantwoorde manier kan én we verzekerd zijn van voldoende sponsorinkomsten, dan gaan we ervoor.” Mocht dat zo zijn, dan gaat de negentiende editie van Uden on ice van start op 11 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant