Roald van Hout was tweemaal trefzeker tegen Moerse Boys.
Roald van Hout was tweemaal trefzeker tegen Moerse Boys. Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 revancheert zich; Roald van Hout goudhaantje

Voetbal 1.414 keer gelezen

KLEIN-ZUNDERT | UDI'19/CSU heeft zich gerevancheerd voor de belabberde start van het seizoen. Moerse Boys werd in Klein-Zundert op overtuigende wijze met 0-2 verslagen. Roald van Hout was de grote man bij de gasten. Hij was samen met Stijn van den Broek verantwoordelijk voor de Udense productie.

Trainer Lodewijk de Kruif kon zondag beschikken over Ted Heijckmann. De oud-speler van Vitesse was bij zijn debuut voor UDI een plaag voor de defensie van Moerse Boys, maar het was een andere oud-prof die de hoofdrol opeiste in West-Brabant: Roald van Hout. De 32-jarige aanvaller bediende na een kwartiertje Van den Broek en verdubbelde eigenhandig de voorsprong tien minuten later door geklungel in de Moerse Boys-defensie af te straffen. Heijckmann had vlak voor rust de 0-3 op zijn voet, maar een grotere marge bleef uit.

UDI controleert
Na de thee werd de voorsprong succesvol verdedigd. UDI'19 controleerde en probeerde gebruik te maken van de ruimte die het steeds meer kreeg. Moerse Boys werd slechts eenmaal echt gevaarlijk. Aanvaller Pim Goossens draaide zich halverwege het tweede bedrijf knap vrij, maar doelman Ralph Vos bracht redding. Het geloof ebde hierna snel weg bij de thuisploeg, maar ondanks wat mogelijkheden kon UDI en niet nog meer profiteren.
Desalniettemin is winst zeer welkom voor de Udense hoofdklasser, na de nederlaag bij AWC (dat zondag opnieuw met ruime cijfers won). Ook draagt UDI, dat opklimt naar plek acht, de rode lantaarn over aan Moerse Boys.