Thijs van der Linden speelde een prima tweede helft.
Thijs van der Linden speelde een prima tweede helft. Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 geeft duel met Meerssen voor rust weg

Voetbal 889 keer gelezen

UDEN | Voor de tweede thuiswedstrijd op rij is UDI'19/CSU tegen een nederlaag aangelopen. De Udenaren hadden hadden wellicht een puntje verdiend tegen SV Meerssen, maar betaalden een dure prijs voor een bar slechte eerste helft: 1-2. "Voor rust zakten we door de ondergrens", vond trainer Lodewijk de Kruif.

UDI'19 had zich goed voorbereid op het treffen met Meerssen en wist dat de kwaliteit bij de gasten in de omschakeling zou zitten. Toch trapte de Udense ploeg tot tweemaal toe in de val. Beide keren leverde dom balverlies een tegengoal op. Jordie van der Schoot (25ste minuut) en later Richard Hannon (38ste minuut) profiteerden van de uitgedeelde cadeautjes. De Kruif: "We geven die doelpunten zelf weg. Wij zijn geen topploeg, maar we hebben wel een goede ploeg. We kunnen het ons echter niet veroorloven als twee of drie spelers niet thuis geven. Dat was voor rust wel het geval, waardoor we onder de ondergrens zakten."

Onherkenbaar na rust
In de tweede helft zag het thuispubliek een UDI'19 zoals het wenst: gretig, geconcentreerd en meermaals gevaarlijk. "We schoven Thijs van der Linden door op hun beste man, die daarna niet meer in het spel voorkwam." Na een uur spelen legde Ted Heijckmann de bal panklaar voor op Jeroen van Schoonhoven, die binnen knikte: 1-2. De aansluitingstreffer was de opmaat naar meer kansen, maar gescoord werd er niet meer. "Zonde, want iedereen had kunnen leven met een gelijkspel. We hebben onszelf tekort gedaan door het in de eerste helft weg te geven. Het zal zondag 90 minuten lang beter moeten", kijkt De Kruif alvast vooruit naar het treffen met RKSV Minor in Nuth.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant