Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Marjelle bij de boekenkast in Volkel. (foto: Henk Lunenburg)</p>

Marjelle bij de boekenkast in Volkel. (foto: Henk Lunenburg)

Volkel heeft voortaan een KinderzwerfboekStation

  •   keer gelezen

VOLKEL | Bij Praktijk voor Remedial Teaching Volkel aan Beekvloed 47 wordt vandaag, op Nationale Kinderzwerboekdag én het begin van de Kinderboekenweek, een KinderzwerfboekStation geopend. Vanaf deze dag kunnen de kinderen uit de omgeving hier terecht voor een zwerfboek.

Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Kinderfonds, stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten, zodat álle kinderen kunnen lezen. Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Ze worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog veel meer zijn. Het KinderzwerfboekStation in Volkel is een initiatief van Marjelle van der Locht, die zelf in de wijk in Volkel woont.

Spannende tocht
Kinderzwerfboek vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Volkel-West kinderen op om op woensdag 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten en is de StationsChef aanwezig met limonade en wat lekkers. Meer info: www.kinderzwerfboek.nl.

Meer berichten