Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Het appartementencomplex aan de St. Annastraat.</p>

Het appartementencomplex aan de St. Annastraat.

'St. Annahof is geen bejaarden- of verzorgingshuis'

  •   keer gelezen

UDEN | St. Annahof is géén bejaardenhuis of verzorgingshuis. Dat is wat Huub Scheepens, bewoner van St. Annahof, graag aan iedereen wil laten weten. 

Als je de auto parkeert tegenover de Aldi en Lidl in het centrum van Uden valt de voorgevel van het grootste appartementencomplex van Uden direct op. Toch zie je vanaf het Mr. Van Coothplein maar een klein stukje van het gebouw. Pas als je een rondje wandelt door de Kerkakkerstraat, St. Annastraat en het Schiks Paadje krijg je een indruk van het formaat. Dan snap je ook meteen waarom tijdens de bouw gekozen is voor de naam: St. Annahof. “Achteraf gezien misschien toch niet de beste keuze want heel veel Udenaren denken dat het een bejaardenhuis of zorginstelling is”, vertelt bewoner Huub. Niets is minder waar, al vanaf 55 jaar kunnen huurders terecht. Huub: “In mijn werkzame leven in de makelaardij ben ik ze vaak tegengekomen, echtparen die pas gepensioneerd waren of vlak voor hun pensioendatum stonden. Je kent ’t wel: de kinderen zijn uitgevlogen en het huis wordt te groot. Dan dienen er zich heel wat vragen aan: gaan we kleiner wonen of blijven we zitten, zijn er dan aanpassingen nodig, kunnen we het onderhoud nog wel aan ook op langere termijn? Eén advies kregen ze allemaal: neem de beslissing op tijd, zodat je het samen kan doen. Van uitstel komt afstel en voor je er erg in hebt sta je alleen voor een van de lastigste beslissingen van je leven.” Huub en zijn vrouw Truusje zetten de stap op tijd. “Samen zijn we gepensioneerd toen ik 65 jaar en drie maanden was en direct op zoek gegaan naar een appartement. Een jaar later verkochten we onze grote woning met grote tuin in Uden-Zuid en verhuisden we naar een appartement in het centrum van Uden, de St. Annahof.” Het was die stap die hij zovelen had geadviseerd. “Een stap waar we zelf toch ook best zwaar tegenaan keken is bijzonder goed uitgepakt. We wonen op een perfecte locatie en de ontvangst door de bewoners van het complex voelde meteen aan als een warm bad. Het is hier heerlijk wonen in een mooi en comfortabel gebouw waar van alles kan en niets moet.”

Comfortabel
Het gebouw stamt uit 2008, toen er nog wat ruimer gebouwd werd dan tegenwoordig, en omvat in totaal 76 woningen. Daarvan zijn er vijftien extra ruim zodat ze geschikt zijn voor bewoners met een lichamelijke handicap. Voor hen geldt de minimum leeftijd van 55 niet. Door de carré-vorm van het gebouw is een grote binnentuin met een terras ontstaan. “Hier kom je elkaar nog eens tegen zonder dat je het gevoel hebt dat je ‘op elkaars lip zit’”, vertelt Huub. “En er vinden er regelmatig leuke festiviteiten plaats. De jaarlijkse barbecue is daarvan een hoogtepunt. In het Atrium, de ontmoetingsplaats voor alle bewoners kan je even lekker bij kletsen onder het genot van een kopje koffie of iets sterkers. Of je speelt een spelletje biljart. Onder het motto ‘vrijheid blijheid’ worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd, zoals de Paasbrunch, de AtriumQuiz, carnaval, Kerstdiner en stamppot middag.”

Informatie
Op de website www.annahofuden.nl vind je meer informatie en veel foto’s.
Voor vragen of voor het maken van een afspraak kun je een mail sturen naar schip1604@gmail.com of bellen naar 0413 33 19 79.

Meer berichten