Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Henk Lunenburg

Online training in week tegen eenzaamheid

  •   keer gelezen

UDEN | In de week tegen de eenzaamheid, van 1 tot 8 oktober, start de Udense Uitdaging met de online training ‘Meer Contact’, speciaal bedoeld voor mensen tussen de 35 en 55 jaar. De training vormtonderdeel van de activiteiten in het kader van ‘Oog voor elkaar’.

Deelnemers van de training leren hoe ze zich prettiger kunnen voelen in nieuwe sociale situaties en wat zij zélf kunnen doen om meer contact te krijgen. Carla Blom, manager van de Udense Uitdaging: “Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor eenzaamheid. Die neemt namelijk alleen maar toe, ook onder jongere generaties, zeker in deze tijden van corona. Ik ben dus heel blij dat wij een manier hebben gevonden om inwoners van Uden die zich weleens eenzaam voelen, toch te kunnen helpen. Ook nu we maar beperkt activiteiten mogen organiseren. Met deze online training helpen wij deelnemers om zichzelf te helpen. Juist die zelfredzaamheid is belangrijk. Daarom bieden we deze training bij wijze van pilot voorlopig gratis aan. Zie het als een cadeautje van ons aan mensen die sociaal gezien een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Leuker samenleven
Blom legt uit hoe de training werkt: “Deelnemers aan de training ontvangen twee maanden lang elke dag een e-mail. De training is door de vele voorbeelden heel praktijkgericht en leuk om te doen. Je begint thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deurpraktijkopdrachten doen. Veel van die opdrachten zijn gericht op het leggen van contact in de eigenomgeving en dus op leuker samenleven in de buurt. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en ze zijn luchtig van opzet. Ook zijn de opdrachten goed uit te voeren binnen de coronabeperkingen. De Udense Uitdaging zorgt verder voor begeleiding op afstand, door een vrijwilliger.”

Deelnemen
Deelname is voor de eerste 20 deelnemers gratis, legt Blom uit. De training is bedoeld voor inwoners van de gemeente Uden tussen de 35 en 55 jaar, die meer contact willen en die daar zelf hun best voor willen doen.
Om te kunnen deelnemen moet je wel beschikken over een computer of laptopwaar je e-mail op kunt ontvangen. De training ‘Meer Contact’ wordt georganiseerd door Udense Uitdaging, in het kader van het programma ‘Oog voor elkaar’ en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Udenfonds en regionale bedrijven. De training is ontwikkeld door bureau Over Ons. Kijk voor meer informatie over het bureau op www.over-ons.nl.

Meer berichten