Afbeelding

'Kansrijke initiatieven ondersteunen'

Zakelijk 27 keer gelezen
UDEN - Het driedelige ondernemersprogramma ‘Gezond Zaaien, Groeien en Oogsten’ van AgriFood Capital, UOV De Kring en de gemeente Uden, wil lokale ondernemers met elkaar verbinden, nieuwe kansen ontwikkelen en innovatieve ideeën verrijken. Een krachtig drieluik waar de voedingsbodem werd gelegd voor enkele kansrijke, gezonde en duurzame initiatieven. “Samen gaan we aan de slag om van Noordoost-Brabant dé topregio in agrifood te maken.”

[image=298285]

De laatste bijeenkomst was vorige week in De Heische Hoeve in Loosbroek. Maar daar blijft het niet bij. “Sterker nog: nu begint het pas echt”, vertelt Daniëlla Corijn, programmamanager van AgriFood Capital. “De initiatieven die uit deze sessies naar voren zijn gekomen, ondersteunen we op verzoek bij de uitvoering ervan, samen met Ondernemerslift+. Van collectief begeleiden naar begeleiding op maat is een belangrijke stap.”

Duurzaam
Jan van Vlijmen, adviseur duurzaamheid en samenwerking van de gemeente Uden, onderschrijft het belang van goede ondersteuning. “Als het gaat om innovatieve ideeën, ligt de bal bij de ondernemers zelf. Maar bij een elftal dat kansrijke initiatieven tot een succes wil maken, hoort ook een coach. In deze sessies hebben we de structuur aangeboden om de juiste stappen te zetten.” Zo zijn niet alleen bestaande projecten als Blauwrijk en Bernhoven@home verrijkt, maar ook nieuwe initiatieven ontstaan. “De ondernemers hebben de kennis en creativiteit in huis om dit soort initiatieven uit te voeren”, verduidelijkt wethouder Thijs Vonk. “Dat zij ook echt de ruimte krijgen om te ondernemen is de taak van de lokale en regionale overheid. Wij bieden ze niet alleen die speelruimte, maar als ‘launching customer’ nemen we ook zelf de producten af waar het kan.”

Verbinden
“Ondernemers samenbrengen en met elkaar verbinden, daar draait het om”, zegt Peer van Bakel, voorzitter van UOV De Kring. “We zijn deze drie sessies ingegaan met de vraag: wat kunnen we ermee, en hoe maken we iets los bij ondernemers? Dan is het mooi om te zien dat dit al heeft geleid tot een aantal kansrijke initiatieven. Drie daarvan bevinden zich op het snijvlak van logistiek, voeding en gezondheid. Juist die verbreding maakt het krachtig. Samen met de gemeente en het platform AgriFood Capital blijven we nieuwe initiatieven ondersteunen.” Daniëlla Corijn: “Zo willen we van Noordoost-Brabant de duurzaamste, gezondste en gelukkigste regio maken. Aspecten die nadrukkelijk hand in hand gaan.” Daar sluit Thijs Vonk zich graag bij aan: “Samen gaan we aan de slag om uit te groeien tot dé topregio in agrifood. Deze bijeenkomsten helpen daarbij. Hier delen we kennis en ideeën, en komen projecten echt van de grond.”

Contact
'Gezond Zaaien, Groeien en Oogsten’ verrijkte al enkele ondernemersinitiatieven zoals Blauwrijk, Blij in Balans, Emo-armaturen, De Uitklapkeuken en De Levende koelkast. Ook innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken rondom duurzaamheid, voeding en gezondheid? Neem dan contact op met Jan van Vlijmen van de gemeente Uden: telefoon 14 0413 of .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant