HillFit Uden in finale ‘Rotterdam Throwdown’

Sport 109 keer gelezen
UDEN - Drie leden van HillFit Uden deden zondag mee in de finale van Rotterdam Throwdown.Het was een zware strijd maar alle drie leverden ze een mooie prestatie.

[image=298049]

Vanuit HillFit Uden hebben eerder vijf atleten zich in Zevenhuizen geprobeerd te kwalificeren voor de finale van de ‘Rotterdam Throwdown’, een wedstrijd voor crossfit atleten. De HillFit coaches Twan van den Heuvel, Renz van Haandel en Marnic Arts, maar ook twee fanatieke HillFit leden Ivo van Reij en Bart Gijsbers waren van de partij en maakten een kans op een felbegeerde finaleplek waar 300 atleten voor kwam strijden. Maar voor slechts 40 van deze atleten was er plaats voor de finale op 1 februari. Afgelopen zondag was het zover en de drie finale leden vanuit HillFit waren er klaar voor: Twan, Bart en Marnic. De atleten hebben zich de afgelopen weken en maanden een slag in de ronde getraind met gewichtheffen, turnen en atletiek. Techniek, kracht, skills, mobiliteit, workouts, zwaar en intens. De atleten weten van te voren niet wat er op een kwalificatie of finale van ze verwacht wordt, ‘Train for the unknown and the unknowable’ is hun uitgangspunt en motto. Wedstrijden bevatten squats, pistols, burpees, wallballs, boxjumps, kb swings, handstand push-ups, roeien, rennen enzovoorts. Na een fysieke en mentale uitputtingsslag, kapotte handen, bloed, zweet en tranen mocht Bart zich op de 23ste plaats terug zien, Twan werd 19e en Marnic kwam op een mooie 11e plek uit de finale.