Jules Faber vertelt je alles over eten uit de natuur.
Jules Faber vertelt je alles over eten uit de natuur.

Wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling

Algemeen 672 keer gelezen

UDEN | Natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber neemt je aanstaande zaterdag weer mee met een wilde groenten, eetbare bloemen- en kruidenwandeling door Uden en de omgeving van ziekenhuis Bernhoven.

Wildplukken is weer hot, in de natuur je eigen eten sprokkelen. Duizenden jaren at de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur maar bij de supermarkt, terwijl de natuur toch gewoon 'eten' blijft maken. De berm bij jou om de hoek biedt veel verschillende smaken. Maar hoe pak je dat aan? Waar kunnen we deze vruchten en planten vinden? Waar moeten we op letten? Wat kunnen we eten? En waar moet je met een grote boog omheen lopen? Ook in onze eigen tuin vind je genoeg eetbare en medicinale planten. Gedurende de wandeling van 1,5 uur ga je proeven en kom je alles te weten over de (wilde) eetbare natuur. De wandeling begint om 14.30 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats van Expert Ben van Dijk aan de Bitswijk 1.

Aanmelden
De deelnamekosten bedragen voor volwassenen 5 euro en voor kinderen 2,50 euro, inclusief een cracker met eetbare bloemen en kruiden en een A4 met wilde recepten. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via email: Jlfaber@hetnet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant