Logo kliknieuws.nl/uden

Kijk! Kunst met de kunstenaar Mathijs Vissers

  •   keer gelezen

UDEN | Bibliotheek Uden organiseert samen met Museum Krona een lezing en bezoek aan de expositie #Blessed in de lezingenreeks ‘Kijk! Kunst.’. Op dinsdagavond 13 oktober gaan kunsthistorica Marie Christine Walraven en kunstenaar Mathijs Vissers in gesprek over het kunstenaarschap en heiligenverering door de eeuwen heen. 

Wat hebben historische heiligen en de popidolen van nu met elkaar gemeen? De nieuwe tentoonstelling in museum Krona van kunstenaar Mathijs Vissers schijnt een modern licht op aanbidding. Kunsthistorica Marie Christine Walraven gaat daar met Mathijs over in gesprek. Na afloop brengen de bezoekers een bezoek aan de expositie samen met Mathijs.

Kijk! Kunst.
Kijk! Kunst.’ is een nieuwe lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst. Bibliotheekspecialist Evi Savelkouls vindt de kunstlezingen in een nieuw jasje geschikt voor jong en oud: “De bibliotheek is er ook voor de (jonge) kunstliefhebber. Je kunt bijvoorbeeld sprankelende lezingen bezoeken van kunsthistorica Marie Christine Walraven over de mooiste exposities van musea in Nederland of in gesprek gaan met bijzondere kunstenaars.” Kaarten zijn te koop via www.nobb.nl en in de bibliotheek. De entree is 8 euro, in voorverkoop voor bibliotheekleden 6 euro. De entree is inclusief bezoek aan de tentoonstelling #Blessed in museum Krona. De lezing en het exclusieve bezoek aan de expo vinden twee keer plaats: van 19.00 tot 20.30 uur en van 21.00 tot 22.30 uur, in museum Krona.

Meer berichten