Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor taalklassen in Boekel

Human Interest 551 keer gelezen

BOEKEL | Taalklas Boekel zoekt vrijwilligers die kunnen meehelpen met hun taal- en integratielessen. Het initiatief begeleidt nieuwkomers op reguliere scholen in de gemeente Boekel.

Samen met de scholen zorgen de taal- en integratielessen van Taalklas Boekel voor een succesvolle integratie en een passende schoollooplijn. Onderwijs op maat is hierbij essentieel. "De ondersteuningsbehoefte van iedere leerling, elke school én iedere leerkracht is anders", vertelt Esther van der Burgt. "Samen kijken we wat het beste past." De specialisten van Taalklas Boekel werken volgens landelijke richtlijnen en met methodes die bij de doelgroep aansluiten. De nieuwkomers doen mee aan activiteiten, volgen lessen, krijgen begeleiding en doen contact op met Nederlandse kinderen.

Vrijwilligers
De vrijwilligers zorgen er mede voor dat leerlingen ook buiten school Nederlands spreken. Ze bieden dus ondersteuning op school, maar vooral in de thuisomgeving. Om de kwaliteit te waarborgen willen de taalklas een flexibele schil van vrijwilligers creëren. Vrijwilligers uit Boekel kunnen contact opnemen met Erna Biemans door te mail naar taalklasboekel@gmail.com of te bellen naar 06 47 90 94 50.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant