Trainer Henry van Alebeek van Schijndel de man van details Foto: Peter Kuijpers
+video

Schijndel/De Wit heeft geen kind aan Nijnsel/TVE in Meierijstad derby

Voetbal 871 keer gelezen

SCHIJNDEL – Voetbalclub Schijndel behaalde vanavond een verdiende zege op het bezoekende Nijnsel. Het team van trainer Henry van Alebeek kan zich alleen verwijten dat het niet al voor rust de zaak besliste. Tijn Niemeyer en Bjorn Blummel scoorden in de eerste helf. Amper vijf minuten was de tweede helft oud nadat Tjeerd Pijnenburg de 3-0 en latere eindstand voor zijn rekening nam. Schijndel trok de handrem aan met het oog op ODC dat over drie dagen naar het Zuideinderpark komt.

Van Alebeek moest in het duel met Nijnsel Jordy Broks en aanvaller Brent Blummel nog aan de kant laten. Blummel: “Ik kan zeker nog niet voetbal. Elke stap ik maak voel ik de pijn in mijn bovenbeen. We moeten het eens goed onderzoeken.” Het doel werd vanavond verdedigt door aanvaller Frank Schevers, normaliter in het derde elftal. Zondag stond in Vught tegen Zwaluw VFC Jurgen Wevers (41), voormalig doelman van TOP Oss en RKC, onder de lat. Van Alebeek: “Jurgen speelt recreatief bij een zeven- tegen zeventeam bij de veteranen. Leuk dat hij ons hielp, het zegt ook wel iets van de binding binnen de club op dit moment.”

Tjeerd Pijnenburg verstopt zich achter de bal - Peter Kuijpers

Overlopen
De eerste kans was er voor Stan Guns die zich handig door de Nijnselse zestien slingerde maar hoog overschoot. Schijndel bepaalde het spel en speelde ver naar voren. Met name Bart de Wit kon als valse linksback vrijelijk opkomen. De 1-0 kwam er na 16 minuten. Een snoeiharde knal van Tijn Niemeyer, vanaf de rand zestien, vloog kansloos achter doelman Youri Dortmans. De bezoekers uit Nijnsel leken even overlopen te worden, maar schoten van Marc Onwezen en Tjeerd Pijnenburg misten precisie. Toch viel de verdiende 2-0 in de 41e minuut. Bjorn Blummel was de maker in een scrimmage met dank aan Tjeerd Pijnenburg

Pijnbank
Na rust viel de bijl al na vijf minuten. De ijverige Pijnenburg stond aan het einde van een lange aanval en bracht de stand op 3-0. Bij Nijnsel knapte er wat en Schijndel kon vrijelijk ballen Nijnsel was niet bij machte om Schijndel ook maar even op de pijnbank te leggen. De beste kans was er nog voor Nijnsel-speler Jelle de Louw die zin vrije trap op de lat uiteen zag spatten, maar ook hij kreeg de motor in zijn team niet meer aan aangeslingerd. Schijndel was allang bezig met ODC dat komende zondag op het eigen Zuideinderpark de tegenstander is.

Video met interviews en wedstrijdbeelden volgen in de loop van vrijdagochtend

Tijn Niemeyer  kogelt Schijndel op 1-0. Johan van der Pas (10)  kan niets meer uitrichten