OJC Rosmalen was te sterk voor UDI'19.

Matig UDI’19 geeft resultaat in slotkwartier uit handen

Voetbal 1.486 keer gelezen

ROSMALEN | UDI’19 moet alweer vroeg in het seizoen in de achtervolging. De Udenaren verloren zondag met 3-1 bij OJC Rosmalen. Onnodig, maar inmiddels geen zeldzaamheid meer. De eretreffer kwam op naam van Jeroen van Schoonhoven.

Of het de sterke westenwind was of de sfeerloze ambiance, duidelijk was dat OJC en UDI’19 niet het hoogste niveau uit elkaar wisten te trekken. Zeker het eerste uur was er weinig te genieten voor de tv-kijkers thuis. UDI slaagde er weliswaar regelmatig in om zich onder de druk van OJC uit te voetballen, maar gevaarlijk werden de gasten maar zelden. Alleen Van Schoonhoven was met een dubbele schietkans dicht bij een doelpunt, Roald van Hout schoot voorlangs.
Waar beide ploegen al genoegen leken te nemen met een brilstand bij rust, scoorde Niels Mulder onverwachts de 1-0. Een afgeslagen hoekschop werd door Mulder uit de draai achter doelman Ralph Vos geschoten. Diezelfde Vos had Diego Meerveld na een kwartier spelen van scoren afgehouden.

UDI’19 geeft het weg
In de tweede helft toonde UDI’19 wat meer urgentie naar voren, maar de Udenaren kwamen niet vaak genoeg in de vijandelijke ‘16’. Toch kwamen de gasten een kwartier voor het einde langszij. Invaller Anwar Tuithof kapte zich vrij en gaf voor op Van Schoonhoven, die de uitkomende OJC-doelman Joris van Gerwen geen kans gaf: 1-1. Lang genieten van de treffer kon UDI niet, want amper 120 seconden na de gelijkmaker tekende Joey Hellstern alweer voor de 2-1. Een slotoffensief kwam er evenmin, want invaller Koen van der Biezen besliste vijf minuten voor tijd het duel middels een rake kopbal.

Anoniem seizoen dreigt
Door het verlies dreigt UDI’19 alweer vroeg in het seizoen genoegen te moeten nemen met een bijrol in de Hoofdklasse B. En dan komt komende zondag ook nog eens torenhoog titelfavoriet Baronie op bezoek op sportpark Parkzicht. De Bredenaars scoorden in vijf duels al twintig keer en incasseerden nog geen enkele tegentreffer.