HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers) Foto: ruud schobbers

1C: HVCH en Rhode spelen gelijk, Erp verliest

Voetbal 2.042 keer gelezen

Rhode hield in de eerste klasse C knap stand tegen koploper NEC en pakte een punt. Ook HVCH speelde gelijk en wel tegen Woezik. Erp bleef op bezoek bij EFC met lege handen achter.


HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers) 

HVCH - Woezik 2-2 
HVCH mocht na twee afgelastingen (TOP en Berghem Sport) vandaag weer aan de bak. Het lukte de Heeschenaren niet om drie punten in de wacht te slepen. Vijf minuten voor rust was het Tom Hekerman die de 1-0 op het scorebord zette. In de tweede helft trok Woezik de stand gelijk en het kwam na ruim een uur op voorsprong. Tim Kamp zorgde met zijn treffer een kwartier voor tijd voor de 2-2 eindstand. Trainer Roy de Haan kon leven met een gelijkspel. “Woezik had wat overwicht aan de bal, wij hadden te weinig controle. De goals kregen we wel ongelukkig tegen en we deden ons aan het eind tekort.”


HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers) 

EFC - Erp 2-1
Erp moet nog even wachten op de eerste overwinning van het seizoen, EFC heeft die nu wel op zak. De 2-1 winst in Eersel was zwaarbevochten. Het was de thuisploeg dat na een half uur op voorsprong kwam. In de voor de rest redelijk saaie eerste helft gebeurde verder maar weinig. In de tweede helft was het wachten op de 2-0 en die viel na 52 minuten door Joël Prat. Erp gaf zich echter niet zomaar gewonnen en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. In eerste instantie voorkwamen lat en paal de 2-1, maar vlak voor tijd was het toch raak. De 2-2 hing in de lucht, maar Eersel overleefde het slotoffensief. Erp-trainer Jurgen van Wanrooij: “Het was een zeer matige vertoning van onze kant. We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. EFC was op alle fronten de betere ploeg. Volgende week tegen HVCH zal het op een andere manier moeten.”

NEC - Rhode 1-1
Na de 3-1 overwinning op FC Eindhoven AV van vorige week, pakte Rhode vanmiddag een punt tegen koploper NEC: 1-1. Trainer Hans Lathouwers zag dat zijn ploeg in de eerste helft zwaar onder druk stond. “Wij speelden het spel heel saai. Ploegen als NEC, FC Eindhoven AV en Alverna zijn gewoon heel goed en wij kiezen er dan voor om in te zakken en heel compact te spelen. NEC kreeg wel goede kansen, maar die werden niet benut.” Na 55 minuten werd het na een foutje wel 1-0, waardoor de tactiek overboord ging. “En toen gebeurde er iets wat ik niet had verwacht. NEC kreeg het moeilijk met onze aanvallende tactiek. Ons goede spel werd beloond toen Mark van der Zanden de bal voorgaf en uiteindelijk bij Joep van de Mortel terechtkwam: 1-1.” Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. De Nijmegenaren kregen een grote kans op een voorsprong, maar aan de andere kant was Rhode een aantal keer gevaarlijk. “En dan hadden we zomaar een stiekeme overwinning kunnen boeken. Maar al met al moeten we deze wedstrijden koesteren, het zijn bonuspunten.”

Eerste klasse C:
NEC - Rhode 1-1
EFC - Erp 2-1
HVCH - Woezik 2-2
FC Eindhoven AV - Leones 1-2

1. NEC 4-8
2. Leones 4-7
3. Best Vooruit 3-5
4. EFC 4-5
5. Rhode 4-5
6. Alverna 2-4
7. HVCH 2-4
8. Nemelaer 3-4
9. FC Eindhoven AV 4-4
10. Woezik 4-3
11. TOP 2-2
12. Erp 3-2
13. Brabantia 3-2
14. Berghem Sport 2-0

Erp - HVCH
Brabantia - Berghem Sport
TOP - Woezik
Nemelaer - FC Eindhoven AV
NEC - Alverna
EFC - Best Vooruit
Rhode - Leones

HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Woezik. (Foto: Ruud Schobbers)
Livestream bij HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant