Groot drugsonderzoek op verschillende locaties.
Groot drugsonderzoek op verschillende locaties.

Groot drugsonderzoek: zeventien invallen en meerdere arrestaties

Algemeen 5.061 keer gelezen

VEGHEL | Bij een politieactie maandagochtend van de Landelijke Eenheid en de Eenheid Oost Brabant zijn op diverse plekken in het land zeven verdachten aangehouden en zeventien zoekingen gedaan. Er zijn grondstoffen aangetroffen voor synthetische drugs en een groot geldbedrag. De invallen waren onder andere in Veghel en Uden.

Na al langer lopende onderzoeken van de recherche Oost Brabant en de Landelijke recherche en onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost Brabant en het Landelijk Parket, werden maandag tegelijkertijd de aanhoudingen en de zoekingen gedaan, allen in het kader van voorbereidingshandelingen vervaardigen synthetische drugs. De invallen waren onder andere in Den Bosch, Terneuzen, Uden, Veghel, Tilburg en Boxtel, Sint-Oedenrode, Den Dungen, Weert en Schijndel. Hier zijn zes verdachten aangehouden, vier mannen en twee vrouwen. De zevende verdachte werd gisteravond op de luchthaven Eindhoven al aangehouden.

Drugsvondsten
In Terneuzen werd een container aangetroffen met een compleet lab (niet werkend) en 320 liter MDMA olie, een hoeveelheid MDMA kristallen en een aantal vaten vol met chemisch stoffen. In Tilburg lag in een pand 300 liter methanol en in Veghel werd een lab in aanbouw aangetroffen met een enorme hoeveelheid chemische grondstoffen.

Inbeslagname en voorgeleiding
Bij deze huiszoekingen werden verschillende geldbedragen aangetroffen en zijn telefoons en andere gegevensdragers inbeslaggenomen. Tevens zijn er twee auto’s in beslag genomen, waaronder een dure Mercedes. De verdachten zijn aangehouden, zitten in beperkingen en zijn ingesloten voor verhoor. De verdachten zullen aanstaande woensdag en donderdag worden voorgeleid.

Info uit afgeluisterde telefoons
De politie kwam deze groep op het spoor door informatie uit de afgeluisterde berichten van Encrochat, maar ook dankzij eigen onderzoek. In juli van dit jaar maakten politie en justitie bekend dat ze maandenlang beveiligde telefoons heeft gekraakt en 20 miljoen chatberichten tussen criminelen heeft kunnen lezen. Door deze manier van opsporen hebben politie en justitie op effectieve wijze al heel veel verdachten kunnen aanhouden en zijn onder andere drugslabs, geld en wapens aangetroffen. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant