Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De kinderen gaan een echte programmeerwedstrijd aan met elkaar. </p>

De kinderen gaan een echte programmeerwedstrijd aan met elkaar.

Ga mee op expeditie en ontdek Robotica in bibliotheek Boekel

  •   keer gelezen

BOEKEL | Voor kinderen van 8 t/m 14 jaar die gek zijn op robots verzorgt bibliotheek Boekel de Expeditie Robotica. Kinderen leren er alles over robots. Wat zijn robots eigenlijk en waar kom je ze tegen? Ze gaan hun eigen robot ontwerpen in 3D. Ze leren echte robots bouwen en/of programmeren. Zoals Dash en LEGO Mindstorms. En de kinderen gaan een echte programmeerwedstrijd aan met elkaar.

Ontdek het, doe het, leer het. Samen met mede expeditieleden gaan de kinderen aan de slag in het TechLab van Bibliotheek De Lage Beemden. In het TechLab zijn niet alleen de materialen, maar ook de hulp bij het ontdekken. Onze ‘Technauten’ zijn er om iedereen op weg te helpen en staan klaar om te helpen als de kinderen even vast lopen in hun ontdekkingstocht. De Expeditie bestaat uit vier bijeenkomsten.

Aanmelden
De kosten van 25 euro voor deze Expeditie zijn voor alle vier de bijeenkomsten samen en zijn niet los te volgen. De workshops vinden plaats op vrijdag 6, 13, 20 en 27 november bij De Basement in Boekel. Elke bijeenkomst is van 16.00 uur tot 17.30 uur. Er wordt ook echt om 16.00 uur gestart. Tijdens de bijeenkomst zijn alleen de kinderen op expeditie, helaas kunnen ouders daarbij niet aanwezig zijn. Aanmelden kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl. Er is plek voor 12 kinderen. Vol=vol. De Expeditie Robotica begint in de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november). Alle activiteiten van Bibliotheek De Lage Beemden om mediawijzer te worden vind je op www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Meer berichten