Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Door de aanwezigheid van kuchschermen kan de voordeur weer open.</p>

Door de aanwezigheid van kuchschermen kan de voordeur weer open.

Arriva installeert kuchschermen in bussen

  •   keer gelezen

VEGHEL | In Brabant worden de bussen van Arriva voorzien van een kuchscherm bij de chauffeurs. Door de aanwezigheid van een kuchscherm stappen reizigers weer voor in zodat ze daar kunnen inchecken en betalen.

Omdat Arriva nu nog in de installatiefase zit, komt het voor dat reizigers in de ene bus wel voor mogen instappen en in de andere nog niet. Het is voor de reizigers dus even extra opletten of de voordeur of achterdeur opengaat bij de haltes.

Persoonlijk contact
Door de aanwezigheid van kuchschermen en het openen van de voordeur, is er weer persoonlijk contact tussen de chauffeur en de reiziger. Daarnaast bevordert het openen van de voordeur de natuurlijke ventilatie in de bus. Reizigers kunnen weer een kaartje kopen bij de chauffeur en deze kan reizigers zonder mondkapje erop wijzen dat dit verplicht is in het openbaar vervoer. Medio september is Arriva gestart met de inbouw van kuchschermen in alle bussen. Die inbouw wordt in de verschillende stallingen van Arriva in Brabant uitgevoerd. De voorste rij stoelen achter de chauffeur blijft niet beschikbaar voor reizigers. Op die manier blijft de afstand tussen chauffeur en passagiers gewaarborgd.

OV-NL gaf onderzoeksinstituut TNO enkele maanden geleden opdracht om onderzoek te doen naar het effect van kuchschermen. TNO concludeerde in haar onderzoek dat het aanbrengen van een kuchscherm de verspreiding van grote druppels via hoesten en niezen minimaliseert en het mogelijk maakt de voordeur van bussen verantwoord te openen.

Meer berichten