Logo kliknieuws.nl/uden

Foto van vroeger: onbewaakte spoorwegovergang

  •   keer gelezen

Na de zomerserie met de afbeeldingen van de 14 attentietegels in Uden, Volkel en Odiliapeel gaan we nu weer verder met de vaste rubriek ‘Foto van vroeger’.

Op deze prent van enkele tientallen jaren geleden zien op de voorgrond de onbewaakte spoorwegovergang bij de Julianastraat en de Veilingstraat. Uiterst linksboven is nog net een deel te zien van het zo genaamde andreaskruis om het wegverkeer te waarschuwen. Verder aan de linkerkant het woonhuis van de familie Philipse die een expeditiebedrijf runde. Rechts zien we het pand van de voormalige kruidenierswinkel van Joh. Bevers op de splitsing van de Veilingstraat, de Julianastraat en de Parallelweg. De verbinding van laatste twee wegen wordt nu onderbroken door twee appartementencomplexen aan de Koopmanstraat.

Weet je meer te vertellen over deze foto?. Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje ‘Uden … “ge bent Úje nie mer!” Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro. Op is op.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten