Logo kliknieuws.nl/uden

Scouting Uotha Uden legt in moeilijke tijden toch wereldwijd contact

  •   keer gelezen

UDEN | Bij Scouting Uotha Uden vond afgelopen weekend het jaarlijkse JOTA-JOTI weekend plaats. JOTA-JOTI (Jamboree On The Air - Jamboree On The Internet) is een wereldwijd scouting evenement waarop scouts uit alle landen contact met elkaar zoeken via amateurradio en internet. Dit jaar was de insteek van het weekend net iets anders dan voorgaande jaren. 

De JOTA is een van de langst lopende evenementen van Scouting wereldwijd en wordt al vanaf 1958 georganiseerd. Eind jaren ‘90 is hier de JOTI bijgekomen toen internet steeds beter beschikbaar werd. Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. De JOTA-JOTI staat bekend als een communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren.

Bij scouting Uotha Uden staan alle programma’s en activiteiten van het weekend in het teken van techniek en communicatie. Dit jaar moes tdat alleen anders vanwege Corona en de opgelegde maatregelen. Normaal is JOTA-JOTI een weekend, omdat een weekend niet binnen de huidige maatregelen past. Zo waren er door het weekend heen verschillende momenten waarop de speltakken gebruik kunnen maken van het JOTA zendstation. Verder werd het zendstation zo ingericht dat iedereen een veilige afstand van elkaar kon houden.

Meer berichten