Logo kliknieuws.nl/uden
<p>De uitslag werd via een video bekendgemaakt.</p>

De uitslag werd via een video bekendgemaakt.

(Foto: )

Kindergemeenteraad gemeente Maashorst is bekend

  •   keer gelezen

UDEN | Het duurt nog even voordat Uden en Landerd officieel tot de gemeente Maashorst worden samengevoegd, maar de kindergemeenteraad van de nieuwe gemeente is al gereed. Burgemeester Bakermans en burgemeester Hellegers maakten de uitslag van de verkiezingen middels een video bekend.

De afgelopen maanden konden kinderen uit groep 7 van basisscholen in Uden en Landerd zich verkiesbaar stellen. Meer aandacht voor het milieu, respect voor elkaar, oplossingen voor leegstaande winkels, samenwerking tussen ouderen en jongeren en ga zo maar door: allemaal ideeën die naar voren kwamen in de inzendingen. “Van de negentien deelnemers kunnen er helaas maar dertien plaatsnemen in de nieuwe kindergemeenteraad. Maar wat zijn er mooie plannen en ideeën bedacht over hoe we het beste samen kunnen werken in onze nieuwe gemeente Maashorst!”, aldus burgemeesters Bakermans en Hellegers. De volgende koppeltjes werden gekozen: Stijn en Tim van De Camelot, Itske en Rens van ‘t Mulderke, Jobke en Eefke van kindplein ’t Centrum, Pepijn en Saar van De Vlasgaard, Viënna en Mila van De Klimboom, Denise en Noëlle van De Palster, Kati en Guusje van De Marimba, Rens en Jort van kindcentrum Vindingrijk, Moss en Eva van De Wizzert, Jurre en Noud van Het Oventje, Brandy en Levi van De Tandem, Julie en Milano van De Kreek’l, en Isalinde en Mijntje van De Vlonder.

Plannen
De kinderen nemen ze zowel figuurlijk als letterlijk plaats op de stoelen van de gemeenteraadsleden en ze mogen concrete plannen bedenken die de gemeente uit kan voeren. Tijdens officiële vergaderingen nemen de kinderen zelf een politiek besluit over de plannen. Het plan dat de meerderheid van alle stemmen krijgt, voert de gemeente daadwerkelijk uit.

Meer berichten