Logo kliknieuws.nl/uden

Corona teststraat Uden stapt over op sneltesten

  •   keer gelezen

UDEN | Om medewerkers en relaties in de gelegenheid te stellen via een sneltest te bepalen of zij corona-positief zijn, is de SBBU een samenwerking aangegaan met de Udense organisatie Breederzorg en Zorgludiek. Iedereen kan bij de teststraat aan de Frontstraat 2 terecht, zowel werkgevers als particulieren.

Medewerkers en particulieren uit een omtrek van zo’n 15 kilometer rondom Uden zijn welkom en kunnen zich voor 80 euro laten testen. Sinds gisteren zijn er op moment van schrijven al 150 mensen getest. Maandag kregen veertien mensen een positieve uitslag.
Iemand die zich aanmeldt voor een test via www.sbbu.nl/corona kan meestal binnen twee uur terecht in de teststraat. De deelnemer ontvangt dan een ticket per email die meegenomen moet worden naar de teststraat, aan de Frontstraat 2 in Uden. Deze is enkel te betreden op afspraak. Om de besmettingskans zo laag mogelijk te houden wordt de deelnemer verzocht met de auto te komen. Indien dit niet mogelijk is kan de teststraat ook op de scooter of fiets bezocht worden.

De test
Aangekomen bij de teststraat aan de Frontstraat 2 in Uden, blijft de deelnemer in de auto zitten. Allereerst wordt het meegebrachte ticket gescand en worden contactgegevens genoteerd voor het doorgeven van de uitslag. In verband met privacy wordt de uitslag enkel doorgegeven aan de deelnemer. Door het autoraam wordt de test afgenomen. Nadat de test is afgenomen kan de deelnemer direct doorrijden. Deze ontvangt de uitslag van de test vervolgens binnen een half uur per sms.

Snel
Er wordt gebruik gemaakt van de door het RIVM goedgekeurde Abbot sneltester covid-19 panbio. Deze maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een laboratorium binnen een half uur de testuitslag bekend te maken. De sneltest maakt gebruik van een swab achter in de neusholte. Dit duurt enkele seconden. De sneltest wordt afgenomen door een verpleegkundige.

Meer berichten