Afbeelding

‘Veranderen is een feest’

Zakelijk 56 keer gelezen
UDEN - Hans van der Loo, auteur van het managementboek ‘Vaart maken’, gaf een inleiding voor NU Ondernemen in De Ideeënfabriek. Zijn publiek, een vijftigtal geïnteresseerde ondernemers nam hij vol passie mee in de wereld van oceaanzeilen en de vergelijking met eigentijdse ondernemingen.

[image=298375]

Hans van der Loo liet de ondernemers ervaren hoe het voelt om op volle zee te zeilen en dan nog dat te doen wat er moet gebeuren. Met gure tegenwind de meute mijlenver vooruit blijven. Met passende voorbeelden en veel interactie bewijst hij dat je slimmer, sneller en soepelere kunt veranderen. Hij stelt dat je vaart kunt maken door te focussen op presteren, gedrag, positieve energie, ofwel hoe breng je jezelf en anderen in beweging.
Snel in beweging komen, soepel aanpassen aan veranderende omstandigheden en er alles aan doen om supersnel te groeien spreekt aan.

Wow
Veranderen begint niet met analyseren en het bedenken van plannen, maar met het vermogen om passie en enthousiasme te ontwikkelen bij het zetten van stappen in de gekozen richting. Om snel, soepel en succesvol te veranderen is het noodzakelijk om uit de comfortzone te komen en niet door angst laten leiden. “Het is belangrijk dat het goede gevoel overheerst: veranderen is een feest en geen gedoe. Wow! Geloof in eigen kunnen is cruciaal, evenals een gezonde portie autonomie: Het gaat niet om moeten, maar om willen veranderen”, sluit Van der Loo zijn betoog af.

Netwerk
Voorzitter Marc van Lieshout van NU Ondernemen: “NU Ondernemen is een netwerk dat werkt. Een wekelijks programma zorgt voor enthousiasme, dynamiek en tilt het ondernemerschap op een hoger niveau. We delen kennis, ervaringen en contacten. Verbeteren ons ondernemerschap en het realiseren van rendement is dan een logisch gevolg. Jaarlijks organiseert NU Ondernemen 4 inspiratie events en op deze avond staat vaart maken centraal.”

Vaart maken. Energiek veranderen in 90 dagen. Hans van der Loo. Van Duuren Management. 1e druk September 2014. ISBN: 9789089652485. (op dit moment staat zijn boek in de top 5 van managementboeken.)

www.nuondernemen.nu |

[image=298380]

[image=298378]

[image=298376]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant