Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Kevin met zijn boek SinterSanne. (foto: Peter Noy)</p>

Kevin met zijn boek SinterSanne. (foto: Peter Noy)

Udenaar Kevin Jansen brengt kinderboek SinterSanne uit: ‘Ik ben er best trots op’

  •   keer gelezen

UDEN | Meester Kevin Jansen (24) uit Uden heeft het schrijversbloed in zich. Binnenkort gaat hij zijn eerste kinderboek uitbrengen, met als titel SinterSanne. Het Sinterklaasverhaal is bedoeld voor de oudere basisschoolleerlingen van groep 5 tot en met 8. Het boek gaat over Sanne, een meisje van negen jaar, dat het grote geheim van Sinterklaas te horen krijgt en daar met haar opa op eigen wijze een weg in vindt. Het boek is geïllustreerd door twee kleuterjuffen, vers van de Pabo.

door Peter Noy

Kevin Jansen heeft na zijn opleiding MBO Marketing & Communicatie, richting Evenementenorganisatie, de Pabo in Veghel gevolgd. Tijdens het eerste jaar van zijn lerarenopleiding kwam hij in contact met Charlotte Dematons (1957), een bekende kinderboekenillustratrice. De uit Frankrijk afkomstige Dematons won in 2008 een Gouden Penseel voor haar -tekstloze- prentenboek over Sinterklaas. Kevin vertelt: “Vanaf dat moment groeide bij mij de drang om ook een Sinterklaasboek te schrijven. Het thema Sinterklaas liet mij niet los. De reden dat ik er graag over wil schrijven is, om de wat oudere basisschoolkinderen, die het geheim van Sinterklaas kennen, een boek aan te bieden waarin de magie van het Sinterklaasfeest doorloopt.”

Sinterklaasverhaal
Sinds zijn jongere jaren is Kevin gefascineerd door het Sinterklaasverhaal. “Toen ik een jaar of acht, negen was stond ik met mijn tweelingzus naar de Sinterklaasintocht in Uden te kijken. Toen een van de pieten een radslag maakte vond ik het vreemd dat hij een witte buik had. Hier klopte iets niet. Samen met mijn zus dacht ik na over hoe de cadeautjes bij ons door de schoorsteen kwamen. Wij vermoedden toen dat de buurman dat deed, maar dat bleek later niet te kloppen. Uiteindelijk hebben mijn ouders ons het geheim van Sinterklaas verklapt. Ik vond het jammer dat daarmee de magie van het kinderfeest in een klap voorbij was”, aldus Kevin.

Schrijven
In zijn derde jaar op de Pabo is Kevin, die sinds twee jaar als leerkracht (groep 4/5) verbonden is aan basisschool Camelot in Uden, gestart met het schrijven van een manuscript voor zijn Sinterklaasboek. Na enkele onderbrekingen is Kevin zover dat zijn boek op vrijdag 30 oktober door Uitgeverij Boekscout uit Soest wordt uitgebracht.

Illustraties
Het kinderboek is voorzien van kleurrijke illustraties die door de basisschooljuffen Jessica van Vugt en Peggy van Zetten zijn gemaakt. Zij hebben met behulp van diverse technieken en veelvuldig overleg met de auteur diverse toepasselijke plaatjes aangeleverd. Jansen heeft één proefexemplaar van het boek in zijn bezit. "Wanneer ik het boek in handen heb en aan iemand laat zien, kan ik niet stoppen met glimlachen. Het is een echt boek geworden, ik ben er best trots op. Inmiddels ben ik ook begonnen met het schrijven van mijn tweede boek, wat aansluit op SinterSanne.”

Bestellen
Het kinderboek wordt uitgegeven als paperback met een soft cover en heeft 130 pagina's. Uitgeverij Boekscout verzorgt de promotie en verspreiding bij de verschillende boekhandels. Het boek kost 18,50 euro en is te bestellen via de uitgever www.boekscout.nl of bij de auteur Kevin Jansen, e-mail: kevinjansen14@hotmail.com.

Meer berichten