Afbeelding

Marcel van Egmond neemt stokje over van kolonel Rob van den Heuvel

Algemeen 1.114 keer gelezen

VOLKEL | Kolonel Marcel van Egmond heeft gisteren tijdens een aangepaste ceremonie het commando over Vliegbasis Volkel overgenomen van kolonel Rob van den Heuvel. Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen vond de overdracht plaats in een klein gezelschap van naasten en squadroncommandanten met beperkt ceremonieel.

Kolonel Van Den Heuvel was sinds november 2016 commandant van de Brabantse vliegbasis. De periode waarin hij het commando over de vliegbasis had werd onder andere gekenmerkt door de inzet van Nederlandse F-16’s in het Midden-Oosten en de Luchtmachtdagen in 2019. Van Den Heuvel gaf tijdens zijn speech aan dat als hij straks terugrijdt in zijn auto de gevoelens van dankbaarheid en trots zullen overheersen. “Dankbaar voor de samenwerking en steun die ik van mijn naaste teamleden heb gekregen. Trots op de prachtige mensen die zich hier op Volkel elke dag weer inzetten voor het leveren van Airpower, voor de veiligheid van Nederland! En daar doen we het voor.”

Van Egmond
Aantredend commandant Kolonel van Egmond is geen onbekende op vliegbasis Volkel. Vijf jaar geleden verliet hij de vliegbasis na een periode als squadroncommandant van het 313 squadron. Na een studie in Amerika volgde een plaatsing op de Defensiestaf in Den Haag volgde. In zijn speech gaf Van Egmond aan het een absolute eer te vinden het commando over de vliegbasis te mogen aanvaarden. “Ik kijk enorm uit naar de continuering van de fijne samenwerking die mij nog zo goed voor de geest staat: de gemoedelijke Brabantse sfeer gecombineerd met hard werken waar nodig.”

Afbeelding
Volkel 28 oktober 2020,

Commando overdracht van vliegbasis volkel. Kolonel Rob “venus” van den heuvel draagt het commando over aan kolonel Marcel “bo” van egmond.

ivm. corona een beperkte aantal mensen.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant