<p>Bij Coachweb kun je je nu aanmelden voor gratis loopbaanadvies. (foto: Steve Debenport)</p>

Bij Coachweb kun je je nu aanmelden voor gratis loopbaanadvies. (foto: Steve Debenport)

Verlengd gratis loopbaanadvies bij Coachweb

  •   keer gelezen

UDEN | Het ministerie heeft geld uitgetrokken voor gratis loopbaanadvies. Dit geld was zo snel op dat het ministerie besloten heeft deze actie te herhalen. De nieuwe trajecten gaan lopen vanaf 1 december 2020. Omdat we de vorige keer veel mensen teleur moesten stellen geven we deelnemers nu alvast de gelegenheid zich in te schrijven. Iedereen kan gratis loopbaan/ontwikkeladvies krijgen. Dat kan in Uden bij Coachweb.

Het loopbaan/ontwikkeladvies is bedoeld voor de beroepsbevolking in Nederland; voor iedereen tussen de 18 en 67 jaar in loondienst, werkzaam als zzp’er of werkloos. Door corona verandert het werk nog sneller. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen. Om werkenden en werkzoekenden zich hierop voor te laten bereiden biedt NL leert door vanaf 1 december opnieuw gratis ontwikkeladvies voor iedereen. Daarnaast starten dit najaar kosteloze scholingstrajecten die Brabanders helpt zich voor te bereiden op ander werk of veranderd werk. Marion Neggers, coach en algemeen directeur bij Coachweb, is blij dat de overheid op deze manier geld uit wil besteden om mensen te helpen. “Uden en omgeving is hard getroffen door het coronavirus en de mensen merken daar veel van. Er vallen banen weg en mensen vragen zich af of ze moeten stoppen. Gaan ze weer voor eenzelfde baan? Of willen ze iets nieuws? Er zijn veel mensen die zich afvragen of ze wel op de juiste plek zitten of ze zijn onzeker over de toekomst. Het is super fijn dat zij nu gratis loopbaan/ontwikkeladvies kunnen krijgen en het zou mooi zijn als ze weten dat dit initiatief bestaat.”

Blijven ontwikkelen
Er zijn voor 1 december 55.000 loopbaantrajecten beschikbaar gemaakt door de overheid en Marion hoopt dan ook dat de deelnemers die we in augustus teleur moesten stellen deze kans grijpen. “Je werk is een heel groot deel van je leven. Vroeger bleven mensen zo’n veertig jaar bij hetzelfde bedrijf, maar de maatschappij is veranderd. Je moet jezelf blijven ontwikkelen en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk dat mensen weten wat ze willen en waar hun talenten liggen.” De adviseurs geven inzicht in jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het ontwikkeladvies begint met een arbeidsmarktscan. Zo krijg je een beeld van arbeidsmarktkansen en (bij)scholingsmogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. Ook helpt het je bepalen of je over alle skills beschikt voor een specifieke baan en of dat hiervoor (bij)scholing nodig is. Marion: “Uit de arbeidsmarktscan komt een volledig, persoonlijk profiel, met alles wat je nodig hebt voor een baan of doorgroeimogelijkheden. Om de twee weken zullen er gesprekken plaats vinden. Daarnaast wordt verwacht dat deelnemers ongeveer 2 uur per week werken aan opdrachten die de loopbaanprofessionals opgeven. Dat geldt ook voor online trajecten.

‘Vol is vol’
Bij Coachweb hebben ze hun loopbaanadviseurs opgesteld staan om zo veel mogelijk mensen te kunnen begeleiden. De lijst met voorinschrijvingen groeit elke dag. “Aarzel daarom vooral niet om je aan te melden, want vol is vol. Vorige keer ging het erg snel en was de subsidiepot snel leeg. De verwachting is dat het nu nog sneller zal gaan.” Meer info of aanmelden: www.coachweb.org of bel 088-8010400.

Meer berichten