Udense corona testlocatie verhuist naar bedrijventerrein Vluchtoord

  •   keer gelezen

UDEN | De huidige GGD testlocatie corona in Uden verhuist naar bedrijventerrein Vluchtoord. De nieuwe weersbestendige locatie is vanaf dinsdag 10 november operationeel.

De huidige GGD testlocatie in Uden is niet geschikt voor alle weertypes en voor verdere uitbreiding. Daarom was GGD Hart voor Brabant op zoek gegaan naar een andere plek. Deze werd gevonden in een hal aan de Belgenlaan 3 (ingang aan Vluchtoord 5) in Uden. De nieuwe testlocatie is geschikt voor zowel koude, natte als warme weersomstandigheden en voor verdere uitbreiding. Iedereen met milde klachten kan op deze plek worden getest op het coronavirus na het maken van een afspraak. In de hal wordt op dit moment hard gewerkt aan alle voorbereidingen om op dinsdag 10 november de nieuwe testlocatie te openen.

Capaciteit
De testlocatie begint met vijf straten en is zeven dagen per week open van 08.30 uur tot 17.00 uur. Als de testvraag stijgt, de capaciteit van de laboratoria het toelaat en er genoeg materiaal en personeel is, kan GGD Hart voor Brabant de komende maanden de testlocatie in Uden uitbreiden tot zes à acht teststraten. In dat geval kan de GGD in Uden maximaal 1200 tot 1600 testen per dag uitvoeren. Hiermee behoort testlocatie Uden tot een van de grootste testlocaties in Brabant. Eventuele verdere uitbreiding is nog mogelijk door in de avonduren open te gaan.

Meer berichten