Afbeelding

Foto van vroeger: uitbreiding woonwijken

Historie 2.192 keer gelezen

We schrijven het begin van de zestiger jaren en de gemeente Uden denkt volop aan uitbreiding met een aantal woonwijken. Uiterst links zien we de huizen aan de Nassaustraat en daarachter de Accordeonstraat. Korte tijd later zou gestart worden met de aanleg van de muziekwijk. Heel veel interessants is er verder niet te zien op deze foto vanuit de toren van de Pius X-kerk en toch zit er wel een interessant verhaal achter de Accordeonstraat.

Volgens het eerste uitbreidingsplan van de gemeente uit 1941 was het de bedoeling om het verkeer in de kern te beperken. Dit wilde men destijds realiseren door het doorgaande verkeer van Veghel naar Zeeland v.v. over een zo genaamde ringbaan te leiden. Het traject van deze weg zou lopen van de Veghelsedijk tot aan de Heinsbergenstraat ter hoogte van de huidige Maatsestraat. De huidige Ringbaan-Noord is het enige deel dat daadwerkelijk uitgevoerd is. De huidige Accordeonstraat zou volgens het eerste plan ook behoren tot de Ringbaan-Noord en de grens van de dorpskern gaan markeren. We kunnen wel stellen dat er bij de plannen uit 1941 absoluut niet werd uitgegaan van een explosieve groei van Uden.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant