Logo kliknieuws.nl/uden
Fenne met Superaap Sammie, Kim van Bekkum, voorzitter Stichting Steun 22Q11, John van Santen, Judith Koch en Maureen Natzijl.
Fenne met Superaap Sammie, Kim van Bekkum, voorzitter Stichting Steun 22Q11, John van Santen, Judith Koch en Maureen Natzijl. (Foto: Henk Lunenburg )

Eigen cd Superaap Sammie van Stichting Steun 22Q11 overhandigd

  •   keer gelezen

UDEN | Superaap Sammie, de mascotte van Stichting Steun 22Q11, kreeg afgelopen zaterdag zijn eigen cd officieel uitgereikt. Dit gebeurde voor de Lichtfabriek in Uden, waar de stichting is gevestigd. De Udense Fenne Windgassen die ook op de cd staat mocht deze aan de mascotte overhandigen.

Op de cd staan twee liedjes die speciaal voor Superaap Sammie zijn geschreven: ‘Jij bent een echte superheld’ en ‘Superaap Sammie’. Het idee kwam tot stand nadat Kim van Bekkum op Facebook bij de Udense zangeres Judith Koch de cd ‘Zo doen dieren’ van John van Santen van Theater van Santen - Jeugdtheater voorbij zag komen. John van Santen heeft in opdracht van Stichting Steun 22Q11 de nieuwe liedjes laten schrijven en deze zijn op de cd aangevuld met acht bestaande liedjes van de cd ‘Zo doen dieren’ Het liedje ‘Jij bent een echte superheld’ is speciaal geschreven voor alle 22q11 superhelden. Superaap Sammie laat in zijn lied weten dat iedereen anders is en dat je mag zijn wie je bent. Op 18 april 2021 gaat Superaap Sammie samen met het jeugdtheater naar Theater Markant voor een voorstelling en zal er maximaal gedanst en gezongen worden op de nieuwe liedjes.

Stichting Steun 22Q11
Stichting Steun 22Q11 wil meer bekendheid genereren voor het 22q11 syndroom. Voor een snellere diagnose en meer begrip. Naar schatting worden per jaar 1:2000 kinderen met dit syndroom geboren. De Stichting Steun 22Q11 geeft voorlichting, verstrekt informatie en behartigd de belangen van kinderen met het 22q11 syndroom. Superaap Sammie is hier een onderdeel van. De cd is te bestellen op de website van de stichting: steun22q11.nl en kost 10 euro per cd.

Meer berichten