Logo kliknieuws.nl/uden

Foto van vroeger: opening van de Hema

  •   keer gelezen

Vrijdag 13 november was het 50 jaar geleden dat de Hema aan de Marktstraat in Uden werd geopend. De Udense Gerard van der Maazen, zoon van de bedrijfsleider van de Hema, kreeg de eer de Hema mee te openen. “Het is uniek dat dit bedrijf na 50 jaar nog steeds bestaat in het zelfde pand in Uden waar veel mensen uit Uden en omgeving met plezier hebben gewerkt”, vertelt Gerard.

“Ik herinner me de vele zaterdagen dat er met personeelsleden onder het genot van een glaasje na afloop van de werkweek de restanten van de alom bekende Hema rookworst werden genuttigd! Ook herinner ik me bijvoorbeeld het sinterklaasfeest voor het personeel, waar mijn vader dan Sinterklaas speelde en ik piet. Ik heb vroeger zelf ook wat magazijnwerk gedaan en verdiende toen op een zaterdag 8.50 gulden. Ook mijn broers hebben op zaterdagen bij deze Hema gewerkt. Ik heb zelf ook jaren kleine reparaties gedaan aan elektrisch speelgoed wat in de sinterklaastijd wel een extra service was.”

Op de foto zie je van links naar rechts: bedrijfsleider Van der Maazen, mevrouw Schampers, mevrouw Sanders, Gerard van der Maazen, de heer Sanders (eigenaar van de Hema), mevrouw Wagenfield en burgemeester Schampers.

Meer berichten